Άλκηστις Πρωτοψάλτη – «Φως» Το τραγούδι από την ταινία «Σμύρνη Μου Αγαπημένη» Μουσική: Ανδρέας Κατσιγιάννης – Στίχοι: Μιμή Ντενίση

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ερμηνεύει μοναδικά το τραγούδι «Φως», σε μουσική Ανδρέα Κατσιγιάννη και στίχους Μιμής Ντενίση, που περιλαμβάνεται στο soundtrack της ταινίας «Σμύρνη Μου Αγαπημένη».

Με τη σπάνια χροιά της η σπουδαία ερμηνεύτρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη γίνεται η φωνή του ελληνισμού και όλων των χαμένων πατρίδων μέσα απ τα λόγια της ξεχωριστής Μιμής Ντενίση, που εδώ, εκτός από το σενάριο, υπογράφει και τους στίχους, οι οποίοι πλαισιώνουν μοναδικά την επιβλητική και αριστοτεχνική σύνθεση του ταλαντούχου μαέστρου της Εστουδιαντίνας, Ανδρέα Κατσιγιάννη.

Το «Φως» μεταφέρεται στις οθόνες μας μέσα από ένα ιδιαίτερης αισθητικής video, που μας μεταφέρει στη Σμύρνη των αρχών του 20ού αιώνα, μέσα από πλάνα της ταινίας «Σμύρνη Μου Αγαπημένη», την οποία σκηνοθέτησε ο Γρηγόρης Καραντινάκης.

Δείτε το music video:

Τη μουσική επένδυση της ταινίας «Σμύρνη Μου Αγαπημένη» επιμελήθηκε ο Ανδρέας Κατσιγιάννης. Περιλαμβάνει 31 τραγούδια και ορχηστρικά θέματα και κυκλοφορεί από την Panik Oxygen στα ψηφιακά καταστήματα μουσικής, καθώς και σε μορφή CD στα καταστήματα πώλησης μουσικής και το e-strore της Panik. Συμμετέχουν οι μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας και ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς. Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι  Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Θοδωρής Μέρμηγκας, Σοφία Μέρμηγκα και Ελεάνα Βαρελά.

Η ταινία, βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση που αφορά στην καταστροφή της Σμύρνης το 1922, είναι μία υπερπαραγωγή υψηλών προδιαγραφών με διεθνές καστ, η οποία τιμά τον πολιτισμό της Ιωνίας. Διανεμήθηκε στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 23 Δεκεμβρίου 2021 κι έφτασε δύο φορές στην πρώτη θέση στο «κόψιμο» των εισιτηρίων, ενώ απέσπασε διθυραμβικά σχόλια από τους κριτικούς και το κοινό. Τέλος, ο προϋπολογισμός της ταινίας ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που την κατατάσσει ως την ακριβότερη παραγωγή του ελληνικού κινηματογράφου.


πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ