Τιμήθηκε και στην Καλαμάτα η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Η ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας τιμήθηκε Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 και στην Καλαμάτα.

Το πρωί, στο μνημείο Μικρασίας και Μικρασιατών στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε ομιλία από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γεώργιο Ανδρειωμένο, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Στην τελετή το Δήμο Καλαμάτας εκπροσώπησε ο Δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, την Κυβέρνηση ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος και τη Βουλή ο Βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς. Παρέστησαν, επίσης, ο Βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, αιρετοί της αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι της Κοινότητας των Μικρασιατών κ.ά.

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ

Επίσης χθες, Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, το απόγευμα, η Καλαμάτα υποδέχθηκε την Ιερή και Ιστορική Εικόνας της Παναγίας Ελεούσης, η οποία μεταφέρθηκε από τη Σμύρνη το 1922 και αποτελεί ανεκτίμητο θησαυρό του Ενοριακού Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Καλαμάτας.

Η Εικόνα έφθασε δια θαλάσσης και ακολούθως με λιτανευτική πομπή μεταφέρθηκε στον Ι. Ναό της Αναλήψεως του Χριστού, όπου και εναποτέθηκε για προσκύνημα.

Στις θρησκευτικές τελετές παρέστησαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, οι Βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος και Μίλτος Χρυσομάλλης, αιρετοί της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και άλλων τοπικών Φορέων.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ