Feelhellas: Δύο καταρράκτες της Μεσσηνίας στους εντυπωσιακότερους της χώρας

Δύο καταρράκτες της Μεσσηνίας συμπεριλήφθηκαν μεταξύ των έντεκα πιο εντυπωσιακών καταρρακτών της Ελλάδας, σύμφωνα με το αφιέρωμα του feelhellas.com.

«Στην Ελλάδα, τη χώρα του απερίγραπτου και πηγαίου κάλλους δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι καταρράκτες, φυσικοί και τεχνητοί, που συνθέτουν εντυπωσιακά μέρη.

Θαυμάζοντάς τους, αισθάνεσαι πρωταγωνιστής σε παραμύθι, όπου νεράιδες και μυθικά πλάσματα ξεπροβάλλουν. Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, μερικούς από τους πιο αξιοθαύμαστους καταρράκτες που κρύβει μέσα της η ευλογημένη αυτή χώρα» αναφέρει η εισαγωγή του αφιερώματος, τοποθετώντας τη Νέδα στη 3η θέση και το Πολυλίμνιο στην 4η.

«Στο πέρασμα της Νέδας, του ποταμού στα σύνορα των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας, διασχίζει ένα φαράγγι με στενά περάσματα και σημεία με καταρράκτες, όπου σχηματίζονται μικρές φυσικές λίμνες. Τον μεγαλύτερο καταρράκτη θα βρείτε κοντά στη Φιγαλεία. Κι αν δεν είστε φυσιολάτρες, θα γίνετε, μιας και στη διαδρομή θα συναντήσετε μοναδικό τοπίο με γεφύρια και καταρράκτες, νερόμυλους, πλούσια βλάστηση, σπήλαια και λίμνες με κρυστάλλινα νερά. Ωστόσο, για να περιληφθείτε στους “προνομιούχους” που απολαμβάνουν τη Νέδα πλήρως, χρειάζεται αρκετή πεζοπορία. Η διάσχιση του φαραγγιού της συνήθως είναι διήμερη, απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και γίνεται με συνοδούς. Αν προτιμάτε, όμως, μια απλούστερη εξόρμηση, μπορείτε να επισκεφθείτε ένα τμήμα της κατεβαίνοντας από το χωριό Φιγαλεία έως το πετρογέφυρο, περπατώντας ακολούθως δυτικά για 15 λεπτά και φθάνοντας σταδιακά στους δύο καταρράκτες και στις λίμνες τους, μέσα από ξύλινα γεφυράκια» σχολιάζεται για τη Νέδα, με την περιγραφή εν συνεχεία για το Πολυλίμνιο να έχει ως εξής: «Νομίζατε ότι η Μεσσηνία είναι ξακουστή μόνο για το λάδι της; Η απαράμιλλη ομορφιά της περιοχής συντίθεται από πληθώρα τοπίων. Κεντρικά του νομού Μεσσηνίας, κοντά στο χωριό Χαραυγή (34 χλμ. από την Καλαμάτα), κρύβεται ένα από αυτά, ένα παραμυθένιο και ονειρικό σκηνικό με λίμνες και καταρράκτες από τα νερά που διέρχονται μέσα από το φαράγγι του Πολυλιμνίου. Ακολουθώντας τη διαδρομή προς τη λίμνη Κάδη, θα συναντήσετε έναν ειδυλλιακό καταρράκτη που ρίχνει τα νερά του από ύψος 25 μέτρων».

Δείτε αναλυτικά το αφιέρωμα στο travel.eleftheriaonline.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ