Ουκρανία: Ανακάλυψαν αριθμημένους μαζικούς τάφους στην πόλη Ιζιούμ

Μπροστά σε αυτό το μακάβριο θέαμα βρέθηκαν οι Ουκρανοί απελευθερωτές της πόλης Ιζιούμ. Εκατοντάδες τάφοι σε ένα δάσος έξω από την πόλη, πολλοί από αυτούς με αριθμημένους σταυρούς, τουλάχιστον ένας από τους τάφους με την ένδειξη ότι περιέχει τις σωρούς 17 ανθρώπων.
Μπροστά σε αυτό το μακάβριο θέαμα βρέθηκαν οι Ουκρανοί απελευθερωτές της πόλης Ιζιούμ. Εκατοντάδες τάφοι σε ένα δάσος έξω από την πόλη, πολλοί από αυτούς με αριθμημένους σταυρούς, τουλάχιστον ένας από τους τάφους με την ένδειξη ότι περιέχει τις σορούς 17 ανθρώπων.

Στους τάφους βρίσκονται οι σοροί Ουκρανών στρατιωτών αλλά και αμάχων. Κάποιες φέρουν σημάδια βασανιστηρίων, λέει το Κίεβο.

Ο Ολεξάντρ Ιλιενκόφ, επικεφαλής εισαγγελέας ανέφερε: « Μια από τις σορούς έχει σχοινί γύρω από το λαιμό και δεμένα χέρια. Και σε άλλες σορούς υπάρχουν σημάδια που δείχνουν βίαιο θάνατο».

Σχεδόν όλοι έχασαν τη ζωή τους από τους Ρώσους εισβολείς, υποστηρίζουν οι ουκρανικές αρχές.

Ο Περιφερειάρχης Χαρκόβου δήλωσε: «Υπάρχουν πολλά παιδιά. Υπάρχουν σοροί με τα χέρια δεμένα στην πλάτη. Καθένα από αυτά τα στοιχεία θα ερευνηθεί».

Σε άλλα σημεία βρέθηκαν θαμμένες ολόκληρες οικογένειες.

Η  Ντμιτρό Λιουμπινέτς, Επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα είπε: «Ο πατέρας γεννήθηκε το 1988, η μητέρα το 1988, η κορούλα τους, το 2016 και οι παππούδες. Έχουμε μαρτυρία από κατοίκους ότι σκοτώθηκαν από ρωσικό βομβαρδισμό».

Εν τω μεταξύ, στην κατεχόμενη Χερσώνα από έκρηξη σκοτώθηκε ο διορισμένος από τη Μόσχα περιφερειάρχης και η σύζυγός του που προετοίμαζαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για ένταξη της περιοχής στη Ρωσία.

Κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού σκοτώθηκαν στο Λουχάνσκ δύο εισαγγελείς των Ρωσόφωνων αποσχιστών.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ