Ξαναζεσταμένο φαγητό: Μύθοι, αλήθειες και κίνδυνοι

Πόσες φορές μπορούμε να φάμε ξαναζεσταμένο φαγητό; Τι πρέπει να προσέξουμε και ποιες είναι οι επικίνδυνες θερμοκρασίες που μπορεί να αλλοιώσουν το τρόφιμο και να μας καταστήσουν ευάλωτους σε τροφική δηλητηρίαση.

 Είναι ευρέως διαδεδομένος ο μύθος ότι μπορούμε να ξαναζεστάνουμε το φαγητό μόνο μια φορά διαφορετικά καθίσται επικίνδυνη η κατανάλωσή του.

Ο καθηγητής μικροβιολογία Enzo Palombo από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Swinburne και η λέκτορας περιβαλλοντικής υγείας Sarah McLean από το ίδιο πανεπιστήμιο επιχειρούν με άρθρο τους στο The Conversation να εξετάσουν αυτό τον μύθο και να διερευνήσουν το ζήτημα της ασφαλούς εκ νέου κατανάλωσης του ήδη μαγειρεμένου φαγητού.

Οι δυο ειδικοί επισημαίνουν ότι ακολουθώντας μερικά απλά βήματα κατά την προετοιμασία και την αποθήκευση του φαγητού καθίσταται δυνατό να το ζεστάνουμε αρκετές φορές με ασφάλεια.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ