Ενεργειακή κρίση: Χριστούγεννα με λιγότερο φωτισμό φέτος – Το σχέδιο για εξοικονόμηση

Η ενεργειακή κρίση και η ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας φαίνεται ότι αγγίζουν και τα Χριστούγεννα ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα με τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν σχετικά με τον φωτισμό των χριστουγεννιάτικων δέντρων, των αγορών και των κεντρικών δρόμων.

Όπως όλα δείχνουν τα φετινά Χριστούγεννα, θα είναι διαφορετικά …. με την ενεργειακή κρίση να φέρνει λιγότερο στολισμό στους δήμους ώστε να υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας.

Τα φωτεινά λαμπάκια που κάθε χρόνο στολίζουν τους δήμους από άκρη σε άκρη, αναμένεται να σβήσουν και να περιοριστούν αρκετά (στην κάλυψη και την έντασή τους) καθώς στόχος στους δήμους, όπως επιτάσσουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, είναι να εξοικονομηθεί το 10% της ενέργειας.

Σημειώνεται, ότι κατά τους εορταστικούς μήνες, αυξάνεται κατακόρυφα η ενεργειακή κατανάλωση λόγω του έντονου στολισμού που γίνεται σε όλες τις συνοικίες της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας.

Τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών ζήτησαν από τους δήμους περισσότερο από 10% εξοικονόμηση ενέργειας και μάλιστα συστήνουν στους ΟΤΑ να περιορίσουν τον χριστουγεννιάτικο φωτισμό και τον δημόσιο φωτισμό εκεί όπου δεν χρειάζεται.

Συστήνουν στους ΟΤΑ να περιορίσουν το χριστουγεννιάτικο φωτισμό και τον δημόσιο φωτισμό εκεί που δεν χρειάζεται.

Επίσης, η οδηγία αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας από γυμναστήρια, κολυμβητήρια και κτηριακές υποδομές.

Παράλληλα σε συνάντηση που θα έχουν αύριο ΚΕΔΕ με Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών θα ανακοινωθεί το ποσοστό επιπλέον επιχορήγησης των δήμων, ώστε να κρατήσουν ζεστά τον χειμώνα τα σχολεία είτε συνδέονται στο δίκτυο φυσικού αερίου, είτε χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ