Γυμναστική: Ποια 3 μέρη του σώματος δεν πρέπει να αγνοείς

Αγαπάς τη γυμναστική και φροντίζεις να είσαι επιμελής και σωστός στις ασκήσεις γυμναστικής. Έχεις, όμως, σκεφτεί πως μπορεί να μην κάνεις σωστά τη γυμναστική; Ή για την ακρίβεια, να μη γυμνάζεις όλα τα μέρη του σώματός σου; Δες παρακάτω αυτά τα τρία μέρη του σώματος που όλοι αγνοούμε ότι πρέπει να τα γυμνάζουμε!

Αλήθεια, γνωρίζεις πως σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν τρία μέρη του σώματός μας που πρέπει να τα γυμνάζουμε καθημερινά, αλλά εμείς το αγνοούμε;

Δες παρακάτω ποια είναι:

Εγκέφαλος

Κι, όμως, είναι το μέρος του σώματος που πρέπει να το γυμνάζουμε καθημερινά. Η λειτουργία του μυαλού μας «πέφτει» με το πέρασμα του χρόνου, οπότε χρειάζεται να καθυστερούμε αυτήν τη διαδικασία όσο περισσότερο γίνεται.

Τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Να ξεκινήσουμε νέα χόμπι, να παίξουμε μουσική, να μάθουμε μία γλώσσα, γενικά οτιδήποτε κρατά τη σκέψη μας σε εγρήγορση.

Πνεύμονες

Ναι και αυτό το μέρος του σώματός μας χρειάζεται προπόνηση. Οι πνεύμονες πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση, καθώς μεταφέρουν οξυγόνο από τον αέρα που αναπνέουμε σε όλο μας το σώμα.

Μία καλή άσκηση, λοιπόν, είναι να ξαπλώνουμε ανάσκελα, τοποθετώντας το ένα χέρι επάνω στον αφαλό και το άλλο στο στήθος μας. Εισπνέουμε από τη μύτη για δύο δευτερόλεπτα, και οδηγούμε τον αέρα στην κοιλιά μας. Εκπνέουμε από το στόμα για δύο δευτερόλεπτα και επαναλαμβάνουμε αρκετές φορές.

Δάχτυλα των ποδιών

Αυτό το σημείο και αν αγνοούμε να γυμνάζουμε. Πώς θα το κάνετε; Με διατάσεις σαν εκείνες που κάνουν οι μπαλαρίνες.

Πηγή: healthstories.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ