Βασιλιάς Κάρολος: Συγκινημένος στο Κοινοβούλιο τη στιγμή του εθνικού ύμνου

Σε κλίμα συγκίνησης η πρώτη ομιλία του Βασιλιά Κάρολου του 3ου στο βρετανικό Κοινοβούλιο. 

Με μεγάλη δυσκολία ο βασιλιάς Κάρολος συγκράτησε τα δάκρυά του όταν οι βουλευτές έψαλαν τον εθνικό ύμνο. Ο βασιλιάς εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο βρετανικό Κοινοβούλιο για να απευθυνθεί σε βουλευτές και συνεργάτες. Στην ομιλία του τόνισε ότι μπορεί να αισθανθεί το βάρος της ιστορίας στους ώμους του.

Σε μια ιστορική ομιλία, κατά την οποία, ορκίστηκε να ακολουθήσει το ανιδιοτελές καθήκον της μητέρας του, φάνηκε επίσης συγκινημένος, καθώς ο Λόρδος Ομιλητής και ο Πρόεδρος των Κοινοτήτων εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους και είπαν: «Όσο είναι βαθιά η θλίψη μας, ξέρουμε ότι η δική σας είναι πιο βαθιά».

Ο Βασιλιάς στάθηκε σε ένα επιχρυσωμένο αναλόγιο για να μιλήσει στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην Αίθουσα του Γουέστμινστερ και ευχαρίστησε τους εκατοντάδες πολιτικούς και συναδέλφους, συμπεριλαμβανομένων των Λιζ Τρας, Σερ Κιρ Στάρμερ και Μπόρις Τζόνσον, για τους φόρους τιμής στη μητέρα του.

Ο Κάρολος είπε ότι η αείμνηστη Βασίλισσα Ελισάβετ είχε «θέσει ένα παράδειγμα ανιδιοτελούς καθήκοντος το οποίο, με τη βοήθεια του Θεού και τις συμβουλές σας, είμαι αποφασισμένος να ακολουθήσω πιστά».

Στη σύντομη, συγκλονιστική ομιλία του, ο Κάρολος παρέθεσε απόσπασμα από τον Σαίξπηρ αφιερωμένο στην «αγαπημένη του μητέρα» καθώς απευθυνόταν στο Κοινοβούλιο για πρώτη φορά από τότε που έγινε μονάρχης, λέγοντας για τη βασίλισσα: «Όπως είπε ο Σαίξπηρ για την προηγούμενη βασίλισσα Ελισάβετ, ήταν ένα πρότυπο για όλους τους πρίγκιπες που ζουν».

«Καθώς βρίσκομαι ενώπιόν σας σήμερα, δεν μπορώ παρά να νιώσω το βάρος της ιστορίας που μας περιβάλλει και που μας θυμίζει τις ζωτικής σημασίας κοινοβουλευτικές παραδόσεις στις οποίες έχετε αφιερωθεί τα μέλη και των δύο Σωμάτων με τέτοια προσωπική δέσμευση, για τη βελτίωση μας σε όλα» σημείωσε.

«Είμαι βαθύτατα ευγνώμων για τις συλλυπητήριες ομιλίες, οι οποίες περιλαμβάνουν τόσο συγκινητικά τι σήμαινε για όλους μας η εκλιπούσα κυρίαρχη αγαπημένη μητέρα» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, οι εκατοντάδες αξιωματούχοι στάθηκαν για τον εθνικό ύμνο, ο οποίος συγκίνησε τον νέο βασιλιά. Σήμερα θα τον δούμε δημόσια με το φέρετρο της βασίλισσας στη Σκωτία.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ