Βασιλιάς Κάρολος: Ανησυχία για την υγεία του προκαλούν τα πρησμένα χέρια του

Ανησυχία για την υγεία του 73 χρονου βασιλιά Καρόλου προκαλούν οι νέες φωτογραφίες του και τα… κόκκινα και πρησμένα δάχτυλά του.

Τα διεθνή μέσα διερωτώνται γιατί τα χέρια του βασιλιά Καρόλου είναι πρησμένα και οι ειδικοί όπως ο ανώτερος λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Τσέστερ Γκάρεθ Νάι, απαντά ότι πρόκειται για ένα οίδημα του οποίου οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές, ενώ όλες φαίνεται να συνδέονται με την ηλικία του.

«Το οίδημα είναι μια κατάσταση όπου το σώμα αρχίζει να κατακρατά υγρά στα άκρα, συνήθως στα πόδια και τους αστραγάλους, αλλά και στα δάχτυλα, γεγονός που προκαλεί πρήξιμο», δήλωσε ο δρ Γκάρεθ Νάι.

«Οι περισσότερες παθήσεις θα μπορούσαν να το προκαλέσουν αυτό. Από οστεοαρθρίτιδα ή μια ρευματοειδή αρθρίτιδα. Μπορεί να το κάνει και η ουρική αρθρίτιδα ακόμα αυτό. Η αυξημένη πρόσληψη αλατιού, η υψηλή θερμοκρασία το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα», τόνισε ο Αθανάσιος Ντάνης, παθολόγος και Διευθυντής του ΕΣΥ.

Η εικόνα των χεριών του Καρόλου πάντως, εκτός από τους ιστοτόπους, απασχόλησαν και το διαδίκτυο, με αρκετούς χρήστες να ανησυχούν και άλλους να σατιρίζουν την εικόνα του νέου Βασιλιά της Βρετανίας.

Γνωστό το πρόβλημα του νέου βασιλιά
Ο βασιλιάς Κάρολος έχει φωτογραφηθεί αρκετές φορές με πρησμένα χέρια και πόδια κυρίως έπειτα από πτήσεις μακράς διαρκείας ή ταξιδεύοντας σε ζεστές χώρες.

Τον γύρο του διαδικτύου είχε κάνει η εικόνα του όταν βρέθηκε στην Ινδία και χρειάστηκε να βγάλει τα παπούτσια του. Τότε αποκαλύφθηκαν και τα πρησμένα πόδια του.

Με τους φωτογράφους να είναι συνεχώς στο πλευρό του, κάποιοι παρατήρησαν κάποιες ανησυχητικές εικόνες που αφορούν την υγεία του.

Ο Δρ. Γκάρεθ Νάι, ανώτερος λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Τσέστερ του Ηνωμένου Βασιλείου, αποκάλυψε τι θα μπορούσαν να σημαίνουν τα πρησμένα και μερικές φορές κόκκινα δάχτυλα για την υγεία του μονάρχη.

Ο γιατρός δήλωσε στη Daily Star ότι υπάρχουν αρκετές παθήσεις υγείας που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τα πρησμένα δάχτυλα του Κάρολου.

Η αρθρίτιδα είναι μια πάθηση που επίσης προκαλεί πρήξιμο και εμφανίζεται μετά τα 60. Τα δάχτυλα γίνονται δύσκαμπτα και πρήζονται.

Πολλές οι αιτίες του πρηξίματος
Οι αιτίες του πρηξίματος των χεριών και των ποδιών μπορούν να είναι πολλές σύμφωνα με την Ματίνα Παγώνη, πρόεδρο ΕΙΝΑΠ.

«Γιατί δεν τον αφήνουμε να χαρεί τη βασιλεία του; Γιατί να το σχολιάσουμε;» είπε αστειευόμενη η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και συμπλήρωσε:

«Συνήθως ξεκινάει από τα ποδιά και μετά ανεβαίνει στα χέρια. Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές, είτε κατακράτηση υγρών, ακινησία, από φάρμακα που παίρνει, αφυδάτωση και οιδήματα. Μπορεί να είναι και πιο σοβαρές από την καρδιά ή τους νεφρούς».

«Είναι σε καλά χέρια, μην ανησυχείτε», είπε αστειευόμενη η Ματίνα Παγώνη.

Μega.com

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ