Αργεντινή: Πάτησε την σκανδάλη για να σκοτώσει την αντιπρόεδρο αλλά το όπλο δεν εκπυρσοκρότησε

Πρόσωπο με πρόσωπο με ένοπλο άντρα που επιχείρησε να την δολοφονήσει βρέθηκε η πρώην Πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρχνερ.

Ένοπλος έφτασε πολύ κοντά στην πρώην Πρόεδρο της χώρας την ώρα που αυτή χαιρετούσε συγκεντρωμένο πλήθος έξω από το σπίτι της στο Μπουένος Άιρες. Ο δράστης μάλιστα πάτησε την σκανδάλη του όπλου και για άγνωστη αιτία αυτό δεν εκπυρσοκρότησε. Οι αρχές έχουν συλλάβει τον δράστη με την κοινή γνώμη και την πρώην Πρόεδρο της χώρας να είναι σε σοκ.

Η Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρχνερ πλησιάζει πλήθος κόσμους που έχει συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι της στο Μπουένος Άιρες. Η πρώην Πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος της Αργεντινής χαιρετά τον κόσμο μέχρι που βρίσκεται πρόσωπο με πρόσωπο με ένα περίστροφο.

Ο ένοπλος που έχει βρεθεί σε απόσταση αναπνοής από την αργεντινή πολιτικό πατά μάλιστα την σκανδάλη αλλά το όπλο δεν εκπυρσοκροτεί… Η ντε Κιρχνερ κρατά το κεφάλι της και με τρόμο σκύβει στο έδαφος…

«Η Κριστίνα ζει επειδή για λόγους που δεν έχουμε ακόμη εξακριβώσει τεχνικά, το όπλο που είχε πέντε σφαίρες δεν πυροβόλησε παρά το ότι ο δράστης τράβηξε την σκανδάλη.», Δήλωσε ο Πρόεδρος Αργεντινής.

Λίγα λεπτά αργότερα οι αρχές θα προχωρήσουν στην σύλληψη του ανθρώπου που επιχείρησε να εκτελέσει την αντιπρόεδρο της χώρας. Σύμφωνα με τα μέσα της Αργεντινής ο δράστης είναι ένας άνδρας 35 ετών από την Βραζιλία.

Και συνέχισε ο πρόεδρος Αργεντινής: «Μίλησα με την δικαστή που έχει αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης. Της ζήτησα την άμεση διαλεύκανση των γεγονότων και την εύρεση των υπευθύνων. Την ζήτησα επίσης να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα του κατηγορουμένου ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση.»

Η Κριστίνα Φερνάντεζ που βρέθηκε στο τιμόνι της Αργεντινής από το 2007 μέχρι και το 2015 και από το 2019 υπηρετεί από την θέση της Αντιπροέδρου, δικάζεται τους τελευταίους μήνες για υπόθεση διαφθοράς την οκταετία της Προεδρίας της. Πρόσφατα η εισαγγελέας στην συγκεκριμένη δίκη πρότεινε την καταδίκη της, πρόταση που εάν υιοθετηθεί θα την οδηγήσει στην φυλακή για 12 χρόνια.

Το προφίλ του δράστη
Οι ομοσπονδιακές αρχές της Αργεντινής αποκάλυψαν πως ο Φερνάντο Μοντιέλ ήταν εκείνος που πλησίασε σε απόσταση αναπνοής την αντιπρόεδρο Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρχνερ και πάτησε την σκανδάλη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αρχές μετά από έρευνα στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν αμέτρητες σφαίρες και εγχειρίδια χρήσης περίστροφων, ενώ ο Μοντιέλ φαίνεται να έχει σχέση με ακροδεξιές οργανώσεις της Λατινικής Αμερικής.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ