Γιατί είναι κλειστά τα φαρμακεία στην Αττική

Γιατί είναι κλειστά τα φαρμακεία στην Αττική
Κλειστά σήμερα, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου τα φαρμακεία της Αττικής
 
Κλειστά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα παραμείνουν τα φαρμακεία, καθώς σήμερα είναι η εορτή του Τιμίου Σταυρού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) έχει καθιερώσει την 14η Σεπτεμβρίου, που τιμάται η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, ως αργία για τα φαρμακεία-μέλη του και τις διοικητικές υπηρεσίες του συλλόγου.

Όσοι πρέπει να εξυπηρετηθούν θα πρέπει να αναζητήσουν τα διανυκτερεύοντα και τα εφημερεύοντα φαρμακεία της γειτονιάς του.

Από, αύριο, Πέμπτη τα φαρμακεία θα λειτουργούν κανονικά.

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού εορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου.

Στις εκκλησίες ψάλλεται, μεταξύ των άλλων, το απολυτίκιο «Σώσον Κύριε τον λαόν σου…» και στους πιστούς μοιράζονται κλώνοι βασιλικού, εκκλησιαστική συνήθεια που πηγάζει από την παράδοση ότι στο μέρος που βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός είχε φυτρώσει το αρωματικό αυτό φυτό.

Προσωπικός γιατρός: 3 τρόποι για εγγραφή – Τώρα και σε φαρμακεία
Ο πολίτης μπορεί να εγγράφεται σε Προσωπικό Ιατρό με τρεις διαφορετικούς τρόπους:

1) μέσω της πλατφόρμας εγγραφής σε προσωπικό ιατρό ΕΔΩ, όπου η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ του πολίτη.

2) αυτοπροσώπως σε δομή υγείας Π.Φ.Υ. ή σε προσωπικό ιατρό, φέροντας μαζί του, τον ΑΜΚΑ του και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο.

 
3) στο φαρμακείο της γειτονιάς του, φέροντας μαζί του, τον ΑΜΚΑ του και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο.

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ