Στις 29 Αυγούστου ο διαγωνισμός για το Υδατοδρόμιο Καλαμάτας

Μέσα στο 2023 ο Δήμος Καλαμάτας φιλοδοξεί να λειτουργεί το Υδατοδρόμιο της πόλης. Ήδη οι διαδικασίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς. Σημαντική ημερομηνία θεωρείται η 29η Αυγούστου 2022 που γίνεται ο ανοιχτός πλειοδοτικός διαγωνισμός για την παραχώρηση χρήσης χερσαίου χώρου του χωροθετημένου Υδατοδρομίου στο λιμάνι της Καλαμάτας (δυτική προκυμαία), σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 715/1979. Δείτε ΕΔΩ.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του σημαντικού αυτού έργου:

«Είναι πολύ σημαντικό το ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έλαβε άδεια ίδρυσης Υδατοδρομίου από τον Ιούνιο του 2022. Αυτό σημαίνει ότι υπέγραψαν την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός οικονομικών κ. Βεζυρόπουλος και ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Παπαδόπουλος. Έτσι λοιπόν, το επόμενο βήμα είναι η εγκατάσταση, δηλαδή η άδεια λειτουργίας που σημαίνει χωροθέτηση, πλωτή εξέδρα, σημαίνει το κτίριο, δηλαδή το isobox που απαιτείται να τοποθετηθεί στο λιμάνι.

Σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε τώρα, έχουμε προκηρύξει ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό για τις 29 Αυγούστου 2022, με τον οποίο ζητάμε να έρθει η εταιρεία να βγάλει την άδεια λειτουργίας, να φτιάξει και τις υποδομές που απαιτούνται και να ξεκινήσει να λειτουργεί. Πιστεύουμε ότι μέσα στο 2022 αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί και μέσα στο 2023 θα πετούν υδροπλάνα στην περιοχή μας».

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Δήμαρχος όσον αφορά την αξιοποίηση του Λιμανιού Καλαμάτας τόνισε ότι αποτελεί στόχο για τη Δημοτική Αρχή. Ο Δήμος αναμένει την ολοκλήρωση του Master Plan που είναι προϋπόθεση για τις όποιες παρεμβάσεις βελτίωσης των εγκαταστάσεων του Λιμένα, σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος, αναφέροντας τα εξής:

«Όταν ολοκληρωθεί και εγκριθεί το Master Plan, θα μπορούμε να διεκδικήσουμε χρηματοδοτήσεις ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις εγκαταστάσεις που απαιτούνται. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει ο προσήνεμος και υπήνεμος μόλος που θέλουν παρεμβάσεις, υπάρχουν οι προβλέψεις για τη δημιουργία των χώρων για τα mega yachts, αφαιρούνται αρκετά σημεία από τις αποθήκες που υπάρχουν και δημιουργούνται άλλες υποδομές για αποθήκες. Είναι πάρα πολλές οι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν αλλά, για να γίνουν αυτές θα πρέπει πρώτα να λάβει έγκριση το Master Plan του Λιμανιού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ