Δεκαπενταύγουστος: Χιλιάδες εκδρομείς και τουρίστες βρέθηκαν στην Καλαμάτα το τριήμερο

Μεγάλη ήταν η εφετινή επισκεψιμότητα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, αφού αρκετοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να βρεθούν στην Καλαμάτα, λόγω και της αργίας που συνέπεσε έπειτα από το Σαββατοκύριακο.

Εκτενέστερα, μεγάλο πλήθος κόσμου από Έλληνες εκδρομείς και τουρίστες, κατέκλυσαν την πόλη, με την εικόνα καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου να είναι αρκετά ικανοποιητική, και, σίγουρα πιο ενθαρρυντική από την αντίστοιχη περσινή. Έτσι, πολλοί ήταν αυτοί που προτίμησαν να βρεθούν τόσο στην παραλία της Καλαμάτας, όσο και στο κέντρο της πόλης ή το ιστορικό της κέντρο. Ακόμα, αρκετοί από τους εκδρομείς που βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην πόλη, συμμετείχαν στα παραδοσιακά έθιμα της περιοχής, στις τοπικές μουσικές και λαϊκές παραδοσιακές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα σε πλατείες και γειτονιές της Μεσσηνίας.

Κλείνοντας το τριήμερο, παρά το κύμα επιστροφής που φάνηκε να ξεκινά αργά το απόγευμα της Δευτέρας, σημειώνεται και ένα ποσοστό επισκεπτών οι οποίοι φαίνεται να παραμένουν στην περιοχή, διατηρώντας έτσι ένα καλό ποσοστό πληρότητας στα τουριστικά καταλύματα της Καλαμάτας, αλλά και της Μεσσηνίας ευρύτερα.

πηγή

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ