3 προειδοποιητικά σημάδια για την υγεία σου που δεν πρέπει να αγνοήσεις

Υπάρχουν προειδοποιητικά σημάδια που μπορεί να είναι κάτι άλλο και όχι ένα απλό κρυολόγημα όπως συχνά νομίζεις, για αυτό θα πρέπει να τους δίνεις τη δέουσα σημασία ώστε να προλάβεις τα χειρότερα, και όχι να τα αγνοείς.

Για να βάλεις την υγεία σου και την πρόληψη ασθενειών ως προτεραιότητα στη ζωή σου, θα πρέπει να γνωρίζεις τα ασυνήθιστα σημάδια που σου δείχουν ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία σου και πρέπει να κάνεις τις κατάλληλες εξετάσεις. Παρακάτω θα βρεις ποια είναι αυτά.

1. Αλλαγές στην υφή, το μέγεθος ή τη μυρωδιά μερών του σώματός σου
Οι αλλαγές στην υφή, το σχήμα, το μέγεθος ή τη μυρωδιά των μερών του σώματός σου αξίζουν τη δέουσα προσοχή σου. Έχεις παρατηρήσει ότι τα μαλλιά ή τα νύχια σου έχουν αλλάξει; Είναι πιο εύθραυστα από το συνηθισμένο; Έχει αλλάξει το χρώμα στα νύχια σου; Πέφτουν τα μαλλιά σου; Τα ούρα σου έχουν διαφορετικό χρώμα ή μια περίεργη μυρωδιά; Όλα αυτά μπορεί να είναι προειδοποιητικά σημάδια ότι κάτι συμβαίνει με την υγεία σου.

2. Τσούξιμο, μούδιασμα ή τρέμουλο
Παρατηρείς ότι τα δάχτυλα των χεριών ή των ποδιών σου τσούζουν περισσότερο από το συνηθισμένο; Νιώθεις μουδιασμένες τις άκρες των αυτιών σου ή το άκρο της μύτης σου; Τρέμουν οι αγκώνες ή τα γόνατά σου όταν κάθεστε ακίνητη; Όλες αυτές οι σωματικές αισθήσεις είναι εύκολο να αγνοηθούν, αλλά δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό. Δυστυχώς, λόγω της πολυάσχολης, χαοτικής ζωής μας, τείνουμε να αγνοούμε τα σημάδια. Μην αγνοείς το τσούξιμο, το μούδιασμα ή το τρέμουλο, διότι είναι προειδοποιητικά σημάδια που σου δείχνουν ότι κάτι πάει λάθος.

3. Πόνοι που δεν σχετίζονται με τραυματισμό
Πονάνε οι αρθρώσεις σου; Παλεύεις με τον χρόνιο πόνο; Περιορίζονται οι δραστηριότητές σου λόγω κάποιου σωματικού πόνου; Αν ναι, ήρθε η ώρα να δώσεις προσοχή. Δώσε προσοχή στο σώμα σου. Είναι ο καλύτερος σύμμαχός σου στην προσπάθειά σου να διατηρηθείς υγιής και δραστήρια.

Πηγή: queen.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ