Σώθηκαν 4.000 σκυλάκια Μπιγκλ. Τα προόριζαν για πειραματόζωα

4.000 σκυλάκια ράτσας Μπιγκλ αναζητούν για νέα σπίτια μετά από μια από τις μεγαλύτερες προσπάθειες διάσωσης σκύλων που έχουν γίνει ποτέ στις ΗΠΑ.
Τα σκυλιά εκτρέφονταν σε μια εγκατάσταση στη Βιρτζίνια που στη συνέχεια τα πούλησε σε εργαστήρια για φαρμακευτικά πειράματα.Αλλά η εταιρεία έχει πλέον κλείσει λόγω παραβιάσεων των δικαιωμάτων των ζώων – και φιλανθρωπικές οργανώσεις έχουν την αποστολή να σώσουν τα σκυλιά.

Το κυνοτροφείο στο Κάμπερλαντ, που ανήκει στην εταιρεία Envigo RMS, μηνύθηκε τον Μάιο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το οποίο το κατηγόρησε για πολλαπλές πράξεις σκληρής κακοποίησης των ζώων.

Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι ορισμένα σκυλιά σκοτώθηκαν αντί να λάβουν κτηνιατρική φροντίδα για καταστάσεις που θα μπορούσαν εύκολα να αντιμετωπιστούν. Ταΐζονταν επίσης με τροφές που περιείχαν σκουλήκια, μούχλα και κόπρανα, ενώ ορισμένες θηλάζουσες μητέρες κουταβιών αρνούνταν να φάνε.

Σε μια άλλη περίπτωση, 25 κουτάβια πέθαναν από την έκθεση στο κρύο.

Μετά τη μήνυση, η εταιρεία αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αλλά ανακοίνωσε ότι κλείνει αυτή την εγκατάσταση και τοποθετεί τα σκυλιά στη φιλανθρωπική οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων Humane Society, ανέφερε το CBS News.

Ο γερουσιαστής της πολιτείας της Βιρτζίνια, Μπιλ Στάνλεϊ, είπε στο Reuters ότι η διάσωση ήταν το αποτέλεσμα μιας πολυετούς μάχης.

Μερικά από τα σκυλιά έχουν ήδη μεταφερθεί στις ΗΠΑ – συμπεριλαμβανομένων 200 που πήγαν στη νότια Καλιφόρνια.

Φιλανθρωπικές οργανώσεις υιοθεσίας ζώων λένε ότι πολλά από τα σκυλιά παρουσιάζουν σημάδια τραύματος και μερικά από τα κουτάβια δεν είχαν κρατηθεί ποτέ και δεν ήξεραν πώς να παίξουν. Τα σκυλάκια υποβάλλονται τώρα σε ιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμούς προτού διατεθούν για υιοθεσία.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ