Θεσσαλονίκη: Θρησκευτική αίρεση έκανε εξορκισμούς στην πλατεία Αριστοτέλους

Ένα ανατριχιαστικό θέαμα αντίκρισαν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης που περνούσαν πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου.
Μέλη μιας θρησκευτικής αίρεσης, της αυτοαποκαλούμενης Εκκλησίας των Εθνών, είχαν στήσει την υπαίθρια εκκλησία τους και παρουσίαζαν σε κοινή θέα, σε τεράστιες γιγαντοοθόνες, εξορκισμούς που υποτίθεται ότι διενεργούσε ο επικεφαλής της αίρεσης.

Με τον λόγο του Θεού αυθαίρετο κτήμα τους και την ελπίδα των πιστών ενέχυρο, οι αυτοαποκολούμενοι προφήτες ανέβασαν στην οδό Αριστοτέλους  μια παραληρηματική παράσταση θρησκευτικού φανατισμού, που είχε δυστυχώς δεκάδες θεατές.

Η Εκκλησία των Εθνών αποτελεί ελληνικό παρακλάδι μιας αίρεσης με έδρα το Λάγος της Νιγηρίας. Από τον Αφρικανό προφήτη Τζόσουσ, στον Έλληνα προφήτη Χάρι, ή κατά κόσμον Χαράλαμπο Τσακωνίδη, η αίρεση εμπορεύεται ψυχική γαλήνη, υλική ευημερία και αγιασμένο νερό, με όχημα το υποτιθέμενο θαυματουργό άγγιγμα των ηγετών της αμφιλεγόμενης εκκλησίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται η τελετή αυτή στο συγκεκριμένο μέρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπαίθρια «εκκλησία» στήθηκε πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου, δύο ακόμη φορές μέσα στο καλοκαίρι, ενώ η Εκκλησία των Εθνών διαφημίζει ότι αναμένεται να πραγματοποιήσει ακόμη τέσσερις τέτοιες εκδηλώσεις.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ