Δεν έπιασε ούτε η σόδα ούτε η κορτιζόνη: Στο νοσοκομείο κολυμβητής μετά από τσίμπημα μωβ μέδουσας

Μία δυσάρεστη εμπειρία για κολυμβητή ανοιχτής θαλάσσης στη Σύρο, όταν δέχθηκε τσίμπημα από μωβ μέδουσα κατά τη διάρκεια της άσκησής του στην παραλία Δελφίνι με αποτέλεσμα να βρεθεί στο νοσοκομείο.

 
Η μωβ μέδουσα τον τσίμπησε στο αριστερό του χέρι και όπως ο ίδιος είπε, η θεραπεια με κορτιζονούχο αλοιφή και σόδα δεν είχε αποτέλεσμα. Έτσι πήγε στο Νοσοκομείο του νησιού και του χορηγήθηκε ενδοφλέβια κορτιζόνη, αντισταμινικό, παυσίπονα, σπρέι και παγοκύστη.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κολυμβητή

«Εχθές μεσημέρι είχα μία άσχημη εμπειρία στην διάρκεια κολυμβητικής μου άσκησης ανοιχτής θαλάσσης στην παραλία Δελφίνι .

Παρ’ ότι κολυμπώ καθημερινά μεγάλες αποστάσεις σε παραλίες με βορεινά ρεύματα με κατάλληλο εξοπλισμό (γυαλάκια με καλή ευκρίνεια) δεν μπόρεσα να διακρίνω μία μεγάλη μέδουσα(Pelagia noctiluca).

H επαφή με το αριστερό μου χέρι ήταν οδυνηρή. Αναγκάστηκα να κολυμπήσω προς την ακτή. Η κορτιζονούχος αλοιφή και η σόδα δεν βοήθησε πολύ. Ο Θανάσης ο Κρίνος με το χιούμορ που τον διακρίνει δεν με άφησε να πάρω την μότο μου, με οδήγησε στο Νοσοκομείο (με το υπερσύγχρονο ραλί αυτοκίνητό του), η ενδοφλέβια κορτιζόνη , το αντισταμινικό, παυσίπονα και με τοπικά σπρέι και παγοκύστη, βελτίωσε την κλινική κατάστασή μου, (τοπική αλλεργία με οίδημα, νευραλγία ημιθωρακίου, ταχυκαρδία, χαμηλό PO2).

Σας πληροφορώ, ότι η επαφή της παραλυτικής νευροτοξίνης της μέδουσας με παιδί, νεαρό άτομο ή υπερήλικα με υποκείμενα νοσήματα προφανώς θα είχε σε αυτούς σοβαρότερα προβλήματα και παρενέργειες.
Προσοχή λοιπόν!

Ευχαριστώ εκτός από τον Θανάση Κρίνο τον ειδικευόμενο ιατρό Αντώνη Χαλαβαζή και την νοσηλεύτρια Στεφανία Συροπούλου για τις άμεσες υπηρεσίες τους.»

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ