Ένας νέος πολυχώρος με το όνομα «ΡΕΓΓΙΝΑ» γεννιέται στην καρδιά της Καλαμάτας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 5 Ιουλίου 2022, υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και με τη συμμετοχή του Προέδρου της Κοινότητας Καλαμάτας  και προεδρεύοντα του ΔΠΚΚ Παναγιώτη Λύρα, της δημοτικής συμβούλου – αρχιτέκτονος Τόνιας Κουζή, της Προέδρου και μελών του Συλλόγου Ξαναρχί-Ζω.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παρουσίαση πρότασης για τη δημιουργία πολυχώρου, σε ισόγειο χώρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.

Υπενθυμίζεται ότι το Δ.Σ. του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας έχει αποφασίσει «την έγκριση της πρότασης διαμόρφωσης του ισογείου καταστήματος επί της οδού Πανταζοπούλου, συνολικού εμβαδού 100 τ.μ., σε πολυχώρο για τη φιλοξενία εκδηλώσεων, κλίμακας μικρότερης από αυτές που πραγματοποιούνται στο αμφιθέατρο. Ειδικότερα αποφασίζεται η μετονομασία του σε Πολυχώρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας και η αναβάθμιση και εξωραϊσμός του χώρου, ώστε να είναι περισσότερο λειτουργικός και φιλικός για τη φιλοξενία εκδηλώσεων μέχρι 50-60 ατόμων. Επίσης αποφασίζεται να δημιουργηθεί χώρισμα στο δυτικό τμήμα του καταστήματος, ώστε να σχηματιστεί χώρος περίπου 20-30 τ.μ., ο οποίος θα λειτουργήσει ως χώρος γραφείων των Συλλόγων Φλόγα και Ξαναρχί-Ζω».

«Θα μου επιτρέψετε να αφιερώσω το χώρο σε όλους του συν – ασθενείς μου που βρήκαν το κουράγιο να με εμψυχώσουν όταν διαγνώστηκα με καρκίνο και που με την παρέα τους η ασθένεια έγινε περιπέτεια και βόλτα ζωής», ανέφερε η Τόνια Κουζή πριν την έναρξη της παρουσίασης της πρότασης που συνέταξε κι αφορά στη διαμόρφωση του πολυχώρου. Πρόσθεσε δε ότι η πρόταση που της έγινε για το σχεδιασμό του χώρου, συνέπεσε με τη διάγνωση της ασθένειας της χρονικά και ως εκ τούτου το θεώρησε κάτι σαν ηθική υποχρέωση της να συμμετάσχει στη διαμόρφωση αυτού του συγκεκριμένου δοχείου ζωής.

Όπως ανέφερε η κα. Κουζή «στην πόλη διαπιστώθηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός χώρου φιλοξενίας ανθρώπων και ιδεών, όπου  σημασία θα έχει η συνάντηση και όχι οι ιδιότητες, όπου οι άνθρωποι θα δημιουργήσουν συνδέσεις, θα εξελιχθούν, θα επεκτείνουν ιδέες, θα συνυπάρξουν. Στοχος είναι η REGGINA θα να γίνει η κάψουλα ζωής για όσους νοσούν, το κέντρο επικοινωνίας όσων τα κατάφεραν και θέλουν να βοηθήσουν τους επόμενους, το σημείο όπου η πόλη μας ΝΙΚΑ τον καρκίνο».

Η πρόταση περιλαμβάνει αίθουσα επικοινωνίας, meeting point, μικρό hub center καθώς και αίθουσα μικρών συνεδριάσεων – διαλέξεων.

Σύμφωνα με τον κ. Λύρα, το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας αποτελεί τον πυρήνα της πολιτιστικής ζωής της πόλης. Στο υπό διαμόρφωση ισόγειο κατάστημα θα δοθεί η δυνατότητα κάτοικοι και επισκέπτες της Καλαμάτας να απολαμβάνουν καθημερινά ένα φωτεινό, καλαίσθητο και οικείο χώρο, με εύκολη πρόσβαση για όλους.

Τιμώντας την ευεργέτιδα της πόλης «Ρεγγίνα Ν. Πανταζοπούλου» ο χώρος αφιερώνεται στη Γυναίκα ως «ρεγγίνα – ρήγαινα – βασίλισσα» της ζωής, ο δε πολυχώρος θα λάβει το όνομα «ΡΕΓΓΙΝΑ».

Στόχος είναι με την παρουσία κοινωνικών φορέων και την υλοποίηση δράσεων να γίνει η «Ρεγγίνα» το στέκι της αλληλεπίδρασης και αλληλεγγύης.

Ο Δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος συνεχάρη την κα. Κουζή για την πρόταση, επισημαίνοντας ότι πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι ο νέος πολυχώρος να λειτουργήσει προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας, με τη συνεργασία του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου και των Συλλόγων Φλόγα και Ξαναρχί-Ζω, που θα φιλοξενηθούν σε τμήμα του πολυχώρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ