Χανιά: 65χρονος στο Κέντρο Υγείας με τραύματα στο πρόσωπο μετά από τροχαίο

Τροχαίο ατύχημα συνέβη στην Κίσαμο, στα Χανιά, το μεσημέρι της Τρίτης όταν ένας 65χρονος άνδρας έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας που οδηγούσε με αποτέλεσμα να πέσει στο οδόστρωμα και να τραυματιστεί στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ιστοσελίδων, την στιγμή του ατυχήματος δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας της περιοχής, καθώς είχε κληθεί για άλλο περιστατικό στο Ελαφονήσι.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στο σημείο του τροχαίου έσπευσε αμέσως με δικό του μέσο, ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Κισάμου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον ηλικιωμένο, φορώντας του κολάρο. Στη συνέχεια, με την βοήθεια ενός αστυνομικού που βρέθηκε τυχαία στο σημείο και ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας, τον μετέφεραν με αγροτικό στο Κέντρο Υγείας, απ’ όπου αναμενόταν να φτάσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο Χανίων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 65χρονος είναι ελαφρά τραυματισμένος και η υγεία του βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Πρόκειται για άλλο ένα περιστατικό, το οποίο αναδεικνύει την δραματική κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υγείας και συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Κισάμου, το οποίο στερείται ασθενοφόρων εν μέσω τουριστικής περιόδου και χιλιάδων επισκεπτών σε Κίσαμο, Φαλάσαρνα, Μπάλο.

Η ανάγκη τοποθέτησης ενός ακόμη τουλάχιστον ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Κισάμου κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς ένα μόνο είναι αδύνατον να καλύψει μια μεγάλη και δη τουριστική περιοχή.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ