Σκηνές τρόμου στο Ιλινόις: Πυροβολισμοί σε παρέλαση για την 4η Ιουλίου – 6 νεκροί και 24 τραυματίες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, ο έως τώρα τραγικός απολογισμός είναι έξι νεκροί και 24 σοβαρά τραυματίες, που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες. 

Σε τραγωδία κατέληξε η παρέλαση της 4ης Ιουλίου στο Χάιλαντ Παρκ στο Ιλινόις , όταν έπεσαν πυροβολισμοί περίπου 10 λεπτά μετά την έναρξη της παρέλασης στις 10 π.μ. τη Δευτέρα, πλήττοντας άγνωστο αριθμό παρελαύνοντων και στέλνοντας εκατοντάδες ανθρώπους να τρέξουν για ασφάλεια.

Ο δράστης δεν έχει εντοπιστεί ακόμη παρά τις εκτεταμένες έρευνες των αστυνομικών, που “χτενίζουν” την περιοχή για τον εντοπισμό του. “Πολυάριθμοι αξιωματικοί των υπηρεσιών επιβολής του νόμου ανταποκρίθηκαν και έχουν ασφαλίσει μια περίμετρο γύρω από το κέντρο του Χάιλαντ Παρκ”, προσθέτει ο δήμος. Ο δράστης που άνοιξε πυρ είναι “ενεργός”, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος των αρχών σε συνέντευξη Τύπου.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι ακυρώθηκε η παρέλαση για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας και συμβούλευσαν τους πολίτες να αποφεύγουν το κέντρο της πόλης.

Μια παραγωγός του τηλεοπτικού καναλιού CBS-2, που βρισκόταν στο σημείο, η Ελίσα Κάουφμαν, είπε ότι «όλοι έτρεχαν, κρύβονταν και ούρλιαζαν».

«Οι άνθρωποι φώναζαν ότι υπάρχει ένας σκοπευτής», είπε μια κάτοικος του Χάιλαντ Παρκ, η Ντέμπι Γκλίκμαν, στο πρακτορείο Associated Press. «Έτσι αρχίσαμε να τρέχουμε. Απλώς τρέξαμε. Έγινε χάος εκεί πέρα». Η Γκλίκμαν είπε πάντως ότι δεν άκουσε κανέναν θόρυβο, ούτε είδε κάποιον τραυματισμένο.

Ο Μπραντ Σνάιντερ, ο οποίος εκπροσωπεί την Πολιτεία του Ιλινόι στη Βουλή των Αντιπροσώπων, βρισκόταν στην πόλη αυτή, στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν, όταν ακούστηκαν τα πυρά. «Τα μέλη της προεκλογικής ομάδας μου και εγώ μόλις είχαμε συναντηθεί, για την αρχή της παρέλασης, όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί», έγραψε στο Twitter.

Καθώς έφευγαν από τη διαδρομή της παρέλασης στην Central Street στο κέντρο του Highland Park, οι συμμετέχοντες στην παρέλαση άφησαν πίσω τους καρέκλες, καροτσάκια μωρών και κουβέρτες καθώς αναζητούσαν κάλυψη, χωρίς να γνωρίζουν τι ακριβώς συνέβη. Ακόμα και καθώς ο κόσμος έτρεχε, μια μπάντα κλέζμερ, που φαινομενικά δεν γνώριζε τους πυροβολισμούς, συνέχισε να παίζει.

Η αστυνομία περιπολούσε στην περιοχή με τουφέκια, αναζητώντας τον δράστη. 



πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ