Πυροσβεστική: Καθαρίστε τα οικόπεδά σας – Μαίνεται η φωτιά στη Δαδιά – 7 συλλήψεις για εμπρησμούς

Έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές φωτιές πραγματοποιήθηκε λίγο μετα τις 18.00 από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγό Ιωάννη Αρτοποιό από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό συνολικά 89 πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει το τελευταίο 24ωρο στην χώρα μας.

Στην έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές που πραγματοποίηθηκε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος επανέλαβε ότι οι περισσότερες πυρκαγιές εκδηλώνονται από ακαθάριστους γηπεδικούς χώρους και έκανε έκκληση στους ιδιοκτήτες των οικοπέδων να προβούν σε άμεσους καθαρισμούς.

Παράλληλα επισήμανε ότι έχουν γίνει επτά συλλήψεις για πρόκληση εμπρησμών, οι έξι από τις οποίες από πρόθεση.
 
Στο μέτωπο των πυρκαγιών εξακολουθεί να προβληματίζει η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο. Η πυκνή δασική ύλη, οι συνεχείς αλλαγές του ανέμου, και η δυσκολία πρόσβασης στο δάσος καθιστούν δύσκολο το έργο των πυροσβεστών. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ρίξει το βάρος τους στο ενεργό νοτιοδυτικό μέτωπο και επιχειρούν αυτή την ώρα 3 ελικόπτερα Erickson, ένα Μι8, ένα ΑΒ214 και 2 Τράκτορες. Στα υπόλοιπα μέτωπα η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Οπως ανέφερε ο κ. Αρτοποιός έχει αποτραπεί η πιθανότητα να μεταδοθεί η πυρκαγιά από την Α2 ζώνη στην Α1 όπου βρίσκονται οι φωλιές του μαυρόγυπα.

Οσον αφορά την πυρκαγιά στη Λέσβο η εικόνα είναι ακόμα πιο βελτιωμένη καθώς πλέον υπάρχει μόνο ένα μικρό ενεργό μέτωπο ανατολικά της Βρίσας.Στο σημείο επιχειρούν 85 πυροσβέστες, 5 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 21 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη Μάνδρα Αττικής – Προσαγωγή 55χρονης

Μια 55χρονη έχει προσαχθεί για την πυρκαγιά στη Μάνδρα.

Η γυναίκα προσπάθησε να κάψει κάποια ξερά χόρτα στον οικισμό Νέος Πόντος.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ξέσπασε φωτιά στη Μάνδρα αντιμετωπίστηκε άμεσα με αποτέλεσμα να είναι χωρίς ενεργό μέτωπο και να υπάρχουν μόνο μικρές εστίες.

Το μέτωπο της φωτιάς, που έκαιγε παράλληλα της Επαρχιακής οδού Αθηνών Θηβών, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλο, τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα απο τις πυροσβεστικές δυνάμεις. 

Νωρίτερα είχε αποφασιστεί η εκκένωση των οικισμών Νέας Ζωής και Νέου Πόντου. 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ