ΗΠΑ: Δεν επέτρεψαν σε 10χρονο θύμα βιασμού να κάνει άμβλωση

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η υπόθεση ενός 10 χρόνου κοριτσιού στις ΗΠΑ που έμεινε έγκυος μετά από βιασμό σε πολιτεία που έχουν απαγορευτεί οι αμβλώσεις. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε σε πολιτεία, όπου όπου οι επεμβάσεις αυτής της φύσης παραμένουν νόμιμες ενώ παρέμβαση έκανε και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Σχεδόν 10 ετών ήταν το κοριτσάκι που όχι μόνο έπεσε θύμα βιασμού αλλά έμεινε έγκυος στην πολιτεία του Οχάιο.

Πριν από μερικές εβδομάδες θα μπορούσε να προχωρήσει σε άμβλωση. Μετά την αναίρεση του πιο σημαντικού ανθρώπινου δικαιώματος ,από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, πλέον δεν έχει αυτή τη δυνατότητα.

Η αμερικανική πολιτεία, αν και ακύρωσε κάθε λογική απαγορεύοντας την αφαίρεση εμβρύου που προέρχεται από βιασμό, και μάλιστα σε ένα μικρό κορίτσι, προχώρησε κανονικά στη σύλληψη του φερόμενου βιαστή της του 27 χρονου Γκέρσον Φουέντες.

Το μικρό κορίτσι αναγκάστηκε να μεταφερθεί στην πολιτεία της Ιντιάνα για να κάνει έκτρωση ωστόσο ο Ρεπουμπλικάνος γενικός εισαγγελέας στο Οχάιο, Ντέιβ Γιοστ, αρχικά έκανε λόγο για στημένη ιστορία αλλά στη συνέχεια ανασκεύασε.

Στο θέμα παρενέβη και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπαϊντεν εμφανώς σοκαρισμένος.

«Δέκα χρονών! Δέκα χρονών!Βιασμός.Έξι μηνών έγκυος.Ένα κοριτσάκι ήδη τραυματισμένο αναγκάστηκε να ταξιδέψει σε άλλη πολιτεία.Φανταστείτε να είσαστε αυτό το κορίτσι. Μιλάω σοβαρά, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, περίπου δέκα συντηρητικές πολιτείες απαγόρευσαν την άμβλωση στην επικράτειά τους. Άλλες δεκαέξι αναμένεται να τις μιμηθούν σύντομα.
Είναι πραγματικά ασύλληπτο ότι- το πλέον αυτονόητο ανθρώπινο δικαίωμα της γυναίκας να αποφασίζει για το σώμα της – καταργήθηκε σε μία από τις πιο προοδευτικές χώρες του δυτικού κόσμου.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ