Ηλεία: Καίγεται σε δύο σημεία

Σε συναγερμό βρίσκεται σήμερα η χώρα για την εκδήλωση πυρκαγιών με αρκετές να έχουν ξεσπάσει ήδη από τις μεσημεριανές ώρες σε όλη τη χώρα. Αξίζει να σημειώθεί ότι οι περισσότερες εξ αυτών έχουν εκδηλωθεί σε περιοχές της Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, μαίνεται έως αυτή την ώρα πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι στο Ελληνοχώρι, χωριό του δήμου Βέλου-Βόχας στην Κορινθία, με τις δυνάμεις να έχουν ενισχυθεί την τελευταία ώρα. Συνολικά για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 51 πυροσβέστες με 12 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η φωτιά καίει έκταση με ελιές και πουρνάρια, χωρίς να απειλούνται σπίτια. Σύμφωνα με πληροφορίες πνέουν δυνατοί άνεμοι στην περιοχή.

 
Την ίδια ώρα, φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο χωρίο της «Αγίας Κυριακής» στην Ηλεία, με την εικόνα ωστόσο να είναι καλύτερη έως τώρα. Κινητοποιήθηκαν άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή, επιστρατεύοντας επίγεια και εναέρια μέσα για την κατάσβεση της φωτιάς. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 19 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η φωτιά καίει σε δασική έκταση σε κυρίως βραχώδη περιοχή, ενώ δεν απειλούνται κατοικίες μέχρι αυτή την ώρα.

Νωρίτερα σήμερα, φλόγες εκδηλώθηκαν σε δασική έκταση στην περιοχή «Λινίσταινα» Ηλείας. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Στην περιοχή επιχειρούν 31 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, οκτώ οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Επίσης, στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης. Οι φλόγες δεν έχουν απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ