Εικόνες χάους στα αεροδρόμια της Ευρώπης με απεργίες και καθυστερήσεις

Καλοκαίρι με χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης καθώς πολλές αεροπορικές εταιρείες αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού ενώ κλιμακώνονται οι απεργίες με αίτημα την αύξηση των μισθών.

Ατέλειωτες ουρές επιβατών σχηματίστηκαν στα αεροδρόμια του Παρισιού καθώς εκατοντάδες εργαζόμενοι απεργούν ζητώντας υψηλότερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, το προσωπικό που καλείται να εξυπηρετήσει τους ταξιδιώτες δεν επαρκεί, λένε.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ στο megatv δεκάδες πτήσεις ακυρώνονται καθημερινά λόγω της κινητοποίησης που ξεκίνησε την Πέμπτη και θα συνεχιστεί αύριο.

Παρόμοια είναι η κατάσταση στα αεροδρόμια της Βρετανίας. Στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας οι επιβάτες πτήσης προς τις Ηνωμένες Πολιτείες που ακυρώθηκε κλήθηκαν να αναζητήσουν τις βαλίτσες τους ανάμεσα σε δεκάδες άλλες αποσκευές καθώς δεν υπήρχε προσωπικό για να τους εξυπηρετήσει.

Χάος επικράτησε και στα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ισπανίας μετά την απόφαση των εργαζομένων δύο αερομεταφορέων χαμηλού κόστους να απεργήσουν την ίδια περίοδο. Αναλυτές προβλέπουν ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει τις επόμενες εβδομάδες.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ