Δεν άφησαν νεαρή μουσικό να ανέβει στη σκηνή επειδή φορούσε σορτσάκι

Δεύτερο κρούσμα σεξιστικής συμπεριφοράς απέναντι σε μουσικό στη χώρα μέσα σε λίγα 24ωρα. Μετά τα σχόλια που δέχτηκε στα social media o καταξιωμένος βιολιστής Ιωάννης Στρατάκης επειδή τόλμησε να μπει στο Προεδρικό Μέγαρο με βερμούδα και σαγιονάρα πριν βάλει την στολή εργασίας του και παίξει με την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ μια νέα κοπέλα δέχτηκε παρόμοια επίθεση για το ντύσιμό της.

Και μπορεί ο κ. Στρατάκης να έπαιξε τελικά στην εκδήλωση όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά στη νεαρή μουσικό απαγόρευτηκε να ανέβει στη σκηνή αν δεν αλλάξει ενδυμασία.

Σε προγραμματισμένη εκδήλωση στην Κατερίνη όλα αυτά με αφορμή αυτή τη φορά ένα σορτσάκι.

 «Ενώ είχα κάνει πρόβα ήχου, ενώ ανακοινώθηκε πριν την έναρξη του καλλιτεχνικού προγράμματος από τον παρουσιαστή της εκδήλωσης το όνομα μου, στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Σωματείου με κάλεσε ανακοινώνοντας μου ότι δεν μπορώ να ανέβω στη σκηνή να παίξω, εφόσον δεν άλλαζα ρούχα… επειδή φορούσα σορτσάκι», αναφέρει η Ειρήνη Σαχταρίδου στο Voria.gr.

Η κοπέλα επισημαίνει ότι ήταν η πρώτη φορά που της συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού εμφανίζεται σε εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, χωρίς όμως να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

«Ενώ περνούσε η ώρα, μου ανακοινώθηκε ότι η απόφαση του Προέδρου να μην παίξω αν φοράω σορτσάκι είναι αμετάκλητη. Με λίγα λόγια μου έδειξαν την πόρτα της εξόδου… Όταν τους ζήτησα να ανακοινώσουν από μικροφώνου τον λόγο που δεν μου επιτρέπουν να ανέβω στη σκηνή, το αρνήθηκαν κατηγορηματικά.  Αποχώρησα, μη δεχόμενη φυσικά να πληρωθώ ούτε ευρώ, ακόμη και για τα έξοδα που έκανα ερχόμενη από την Κοζάνη», τονίζει η νεαρή.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ