Παρουσιάσθηκαν οι “Γυναίκες στη χάση του Φεγγαριού” της Άννας Τσιάλτα στην Καλαμάτα

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πολύ κόσμου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της δημοσιογράφου και συγγραφέα Άννας Τσιάλτα “Γυναίκες στη χάση του Φεγγαριού” από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο στο βιβλιοπωλείο Bookmark-lykourgos εχτές Δευτέρα 27 Ιουνίου.

Για το βιβλίο μίλησαν τρεις εξαιρετικοί ομιλητές, καθένας από τους οποίους το προσέγγισε από την δική του οπτική. Πρώτη πήρε τον λόγο η κυρία  Εύη Παπαγεωργίου , Οικονομολόγος, Διοικήτρια Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, η οποία προσέγγισε το βιβλίο ως αναγνώστρια και μοιράστηκε μαζί με τους παρευρισκόμενους τα συναισθήματα που ένιωσε κατά την ανάγνωση και τις ιστορίες που την άγγιξαν περισσότερο.

Στην συνέχεια, η δεύτερη ομιλήτρια, η Γεωργία Αναγνωστοπούλου , Δημοσιογράφος, προσέγγισε το βιβλίο ως δημοσιογράφος, τονίζοντας την στάση που θα έπρεπε να κρατούν οι δημοσιογράφοι σε ανάλογες ιστορίες , που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Τρίτος ομιλητής ήταν ο Βασίλειος Μπαζάνης , Φιλόλογος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας, ο οποίος προσέγγισε το βιβλίο φιλολογικά και λογοτεχνικά, ως προς την γλώσσα, το ύφος, το συναισθηματικό υπόβαθρο, την διαδραστικότητα με τον αναγνώστη και διάβασε και κάποια αποσπάσματα.

 

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η ίδια η συγγραφέας, η οποία περιέγραψε στο κοινό τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γεννήθηκε το βιβλίο αυτό, αναφέρθηκε στις ιστορίες που την συντάραξαν περισσότερο και κατέληξε στο συμπέρασμα που καταλήγει και στο βιβλίο της, πως όλα είναι ζήτημα θέλησης και πως εαν πραγματικά θέλουμε να ξεφύγουμε από την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού και να βγούμε στο φως , το μπορούμε. Ακολούθως η συγγραφέας υπέγραψε αντίτυπα και συνομίλησε με τους αναγνώστες της.

Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Φιλόλογος και Ραδιοφωνικός παραγωγός του Έμφασις 91.8 Παναγιώτης Δραγκιώτης.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης : Emfasis 91.8 Life Fm 88 EnterMessinia.gr EnterMessinia TV

Το βιβλίο της Άννας Τσιάλτα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο είναι ένα βιβλίο που πρόκειται να καθηλώσει το αναγνωστικό κοινό. Ένα βιβλίο που στις σελίδες του ζωντανεύουν αληθινές ιστορίες γυναικών, οι οποίες αφού έφτασαν στον πάτο, αφού αντίκρυσαν την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού και της ζωής και αφού ήρθαν αντιμέτωπες με την βία κάθε μορφής κατάφεραν να βγουν στο φως.

Η συγγραφέας μίλησε μαζί τους, τις γνώρισε, τις άκουσε και μέσα στις σελίδες του βιβλίου της μας τις συστήνει , για να τις γνωρίσουμε κι εμείς. Γυναίκες της διπλανής πόρτας, γυναίκες που μπορεί να τις γνωρίζεις, μπορεί να τις συναναστρέφεσαι, ή μπορεί να είσαι κι εσύ μια από αυτές.  Μέσα από τα μάτια των Ηρωίδων του βιβλίου,  βλέπουμε όλα όσα συμβαίνουν, στην ζωή τους στην καθημερινότητα τους στην ψυχολογία τους. Είναι σίγουρο ότι θα ταυτιστείς με κάποια από τις ιστορίες. Κάποια θα την έχεις ακούσει, θα την έχεις δει, ή… θα την έχεις ζήσει. Το θέμα είναι να ακολουθήσεις το παράδειγμα αυτών των γυναικών , οι οποίες μέσα από τις ιστορίες τους θα μας δείξουν πως η αλήθεια, είναι  πως από την Χάση μπορεί κάποιος να βγει στο Φως. 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ