Με επιτυχία και εκατοντάδες συμμετοχές πραγματοποιήθηκε το “Kalamata Action 2022”

H Καλαμάτα φιλοξένησε μετά από πολλά χρόνια και πάλι έναν μεγάλο αγώνα τριάθλου. Την πανελλήνια συνάντηση τριάθλου διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με την εταιρεία «whynot» το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουλίου 2022, στο παραλιακό μέτωπο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Το “Kalamata Action 2022” στέφθηκε με επιτυχία προσελκύοντας το ενδιαφέρον σχεδόν 600 αθλητών και 2.500 συνοδών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μετατρέποντας την πόλη σε ένα μοναδικό αθλητικό προορισμό για Τρίαθλο στην Ελλάδα. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, «η Καλαμάτα τα τελευταία χρόνια μετατρέπεται σε ένα δυναμικό προορισμό αθλητικού τουρισμού, ένα αθλητικό σημείο αναφοράς, διοργανώνοντας και φιλοξενώντας μεγάλους αγώνες και αθλητικές εκδηλώσεις».

Σημειώνεται ότι το “Kalamata Action 2022” ήταν ο δεύτερος αγώνας της σειράς WTL 2022 και περιλάμβανε τρέξιμο, ποδήλατο και κολύμπι με διάφορους συνδυασμούς, για όλα τα επίπεδα και όλες τις ηλικίες.

Ο αγώνας τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύτιμη για τη διεξαγωγή του αγώνα, υπήρξε η παρουσία ομάδας εθελοντών. Οι εθελοντές του “Kalamata Action 2022” έλαβαν χρυσό μετάλλιο από τη διοργάνωση και τους αθλητές, αφού έφεραν εις πέρας μια απαιτητική αποστολή! Το χαμόγελο, η καλή διάθεση και η υπομονή δεν έλειψαν λεπτό σε κανέναν από τους δεκάδες ανθρώπους που βγήκαν στην πρώτη γραμμή για να εμψυχώσουν τους αθλητές και να αντιπροσωπεύσουν τη φιλοξενία της πόλης, όπως της αξίζει!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, πρώτος άνδρας στην κατηγορία standard αναδείχθηκε ο αθλητής Σουβατζόγου Γρήγορης, ενώ πρώτη γυναίκα, η Χασιώτη Λιάνα. Στην κατηγορία Sprint, στους άνδρες πρώτος ήταν ο αθλητής Δημόπουλος Παναγιώτης ενώ πρώτη γυναίκα η αθλήτρια Μπουλμέτη Τζένη. Παράλληλα, αρκετοί ήταν και οι Μεσσήνιοι αθλητές που έλαβαν πρωτιές!

Όλα τα αποτελέσματα αναλυτικά ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ