Ιστορίες Μυστηρίου : Η χρονομηχανή του Βατικανού- Μύθος η ένα καλά κρυμμένο μυστικό ;

Κατέγραψε ακόμα και την στιγμή της σταύρωσης….

Με το σημερινό κείμενο μεταφερόμαστε στο Βατικανό για να μάθουμε για μια μυστηριώδη χρονομηχανή που είναι καλά κρυμμένη.

To Βατικανό φέρεται να κρύβει πολλά και διάφορα μυστικά στα ανήλιαγα και αμπαρωμένα υπόγειά του. Από όλα αυτά τα μυστικά όμως κανένα δεν είναι πιο παράξενο από τον θρύλο της χρονομηχανής του Βατικανού. Ως Chronovisor έχει περάσει στα ιστορικά κιτάπια και είναι μια ιστορία που δεν είναι εύκολο να ξεδιαλύνεις τα ψήγματα αλήθειας πίσω από τον μύθο. Ένας εκκεντρικός ιερέας υποστήριξε ότι είχε μια μηχανή που θα μπορούσε να δει στο παρελθόν. Μια ιστορία τρέλας ή πραγματικό γεγονός;  Σύμφωνα με διάφορους παραφυσικούς συγγραφείς και μελετητές, το μηχάνημα αυτό κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1950 από μια ομάδα δώδεκα επιστημόνων, με επικεφαλής τον πατέρα Pellegrino Maria Ernetti ένα Ιταλό φυσικό που τελικά έγινε ιερέας. Πολύτιμη ήταν η στήριξη του νομπελίστα Enrico Fermi και του διάσημου επιστήμονα των πυραύλων Βέρνερ φον Μπράουν (Wernher Von Braun).H chronovisor δεν είναι μια συσκευή που θα μεταφέρει κάποιον στο παρελθόν, αλλά δείχνει καταγεγραμμένες εικόνες από μια άλλη χρονική περίοδο.

Σύμφωνα με τις περιγραφές του Ernetti, η συσκευή μεγέθους μεγάλου ντουλαπιού εξοπλισμένη με κεραίες κατασκευασμένες από ένα «μυστηριώδες υλικό», καθοδικούς σωλήνες, καντράν και μοχλούς μπορούσε να συλλάβει και να καταγράψει συγκεκριμένες θέσεις, γεγονότα και ιδιαίτερα σημαντικά άτομα από την ιστορία της Γης.  Η μηχανή διέθετε έναν δείκτη, τον οποίο γυρνούσες στη συγκεκριμένη εποχή που σε ενδιέφερε. Στην οθόνη έπαιζε τότε το επιλεγμένο συμβάν και τα ηχεία μετέδιδαν τον φυσικό ήχο.

Ήταν περισσότερο ένα παράθυρο στο παρελθόν, απ’ όπου μπορούσες να δεις και να ακούσεις όσα είχαν συμβεί στο διάβα του ιστορικού χρόνου.

Ο Ernetti είχε αναφέρει πως δούλευε σαν την τηλεόραση και σαν την τηλεόραση ακριβώς, αποκάλυψε πως είχε παρακολουθήσει αρκετά κοσμοϊστορικά «προγράμματα»… Ο στόχος τους ήταν εξαρχής να αποδειχτούν τα συμβάντα που περιγράφονται στην Αγία Γραφή και άλλα πολλά σημαντικά γεγονότα όπως ήταν η σταύρωση του Χριστού.  Ανάμεσα στους ισχυρισμούς του για τις καταγραφές, εντύπωση κάνουν αυτές που λέει ότι είχε καταφέρει να παρακολουθήσει τον Κικέρωνα να εκφωνεί τον πανηγυρικό του λόγο στη Σύγκλητο το 63 π.Χ., όταν εκλέχτηκε ύπατος της Ρώμης αλλά και να φωτογραφίσει την ιστορική ομιλία του Μουσολίνι, τον Ναπολέοντα στη μάχη του Βατερλό, τον Μωυσή όταν παρέλαβε τις πλάκες με τις 10 εντολές, την καταστροφή των Σοδόμων και Γομόρρων αλλά και σκηνές από τη ζωή του Ιησού από τη Ναζαρέτ, όπως, τα τελευταία του λόγια πριν πεθάνει.

 

Σε μία από τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν και ισχυρίστηκε ότι τους έδωσε η συγκεκριμένη μηχανή  εμφανίζονται ο Ιησούς και μερικοί από τους μαθητές του, να περπατούν σε ένα μονοπάτι μέσα από χωράφια.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές ο Ernetti έχει δει τουλάχιστον μια από τις ομιλίες του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, καθώς και μια χαμένη τραγωδία που ονομάζεται Θυέστης, έργο που γράφτηκε από τον σπουδαίο λατίνο ποιητή Κόιντο Έννιο (Quintus Ennius)  το 169 π.Χ. Στις 2 Μαΐου του 1972, η ιταλική εφημερίδα La Domenica del Corriere, στο κυριακάτικο ένθετο της «Corriere della Sera», δημοσίευσε τους ισχυρισμούς του μοναχού όπως και μια φωτογραφία που δείχνει τον Ιησού αγωνιώδη στο σταυρό.

Στη συνέντευξη του ο Ernetti είπε ότι η εικόνα είχε συλληφθεί με την chronovisor όταν προσπάθησε να πιάσει την στιγμή της σταύρωσης. Είπε επίσης πως είχε απαθανατίσει και ένα καρέ από τον Μυστικό Δείπνο, το οποίο όμως κρατούσε ως σουβενίρ για τον εαυτό του. Ο Γάλλος ιερέας και παραφυσικός συγγραφέας Francois Brune, συναντήθηκε με τον πατέρα Ernetti λίγους μήνες πριν από το θάνατό του και έλαβε μια απάντηση μάλλον ψευδή: «Το Βατικανό αποφάσισε να καταστρέψει την chronovisor για το μεγαλύτερο καλό». Εξάλλου το 1988 είχε συμβεί κάτι πάρα πολύ παράξενο. Το Βατικανό εξέδωσε μια παπική βούλα όπου προειδοποιεί πως «όποιος χρησιμοποιήσει ένα εργαλείο με τέτοια χαρακτηριστικά θα αφοριστεί». Γιατί προχώρησε σε ένα τέτοιο διάταγμα στα καλά καθούμενα η παπική έδρα; Σύμφωνα με γραπτά στοιχεία που άφησε ο Brune, η συσκευή αποσυναρμολογήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ΄90.

Λίγο πριν πεθάνει, ο Ernetti ξαναχτύπησε με μια ανοιχτή επιστολή όπου επανέλαβε πως η συσκευή ήταν πέρα για πέρα αληθινή. Τώρα ισχυριζόταν ότι «ο Πάπας Πίος ΙΒ’ (12ος) μας απαγόρευσε να αποκαλύψουμε οποιαδήποτε λεπτομέρεια για τη συσκευή, επειδή η μηχανή ήταν πολύ επικίνδυνη. Μπορεί να περιορίσει την ελευθερία του ανθρώπου»…  Όμως οι αμφισβητήσεις και οι αποδείξεις περί ψευδών ντοκουμέντων και μη ύπαρξης της μηχανής αυτής άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Όσον αφορά της επίμαχη φωτογραφία με τον εσταυρωμένο Ιησού Χριστό, βρήκαν πως ήταν μια φτηνή αναπαραγωγή ενός ξύλινου αγάλματος του Ιησού από μια εκκλησία της Ούμπρια, αντίγραφο έργου του ισπανού γλύπτη Lorenzo Coullaut Valera.

Άλλο περιοδικό βρήκε και δεύτερη πηγή. Η εικόνα που παρουσίασε ο μοναχός ήταν το αντεστραμμένο είδωλο του Ιησού από μια καρτ ποστάλ εκκλησίας ειδυλλιακού χωριού στην Περούτζια (Santuario dell’Amore Misericordioso). Αν αυτή η συσκευή πραγματικά υπάρχει, θα μπορούσε να έχει πολλές χρήσεις. Με αυτή τη συσκευή θα ήμασταν σε θέση να ξαναγράψουμε την ιστορία.

 Άλλο ένα χτύπημα στη θεωρία του μοναχού ήρθε το 1996, από το περιοδικό «Paracelsus». Οι ερευνητές βρήκαν πως ο σχεδιασμός της Chronovisor που περιέγραψε ο Ernetti έμοιαζε υπόπτως πολύ με τη χρονομηχανή που αναφερόταν σε μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του 1947 (το «E for Effort» του Αμερικανού συγγραφέα Thomas L. Sherred). Ο Sherred περιγράφει εκεί μια χρονο-συσκευή που επιτρέπει την παρακολούθηση γεγονότων του παρελθόντος και οι ομοιότητες με τις περιγραφές του μοναχού παρα είναι πολλές. Μέσα σε όλα, η ακαδημαϊκός του Princeton, Katherine Eldred, και αυθεντία στον Έννιο ανέλυσε το απόσπασμα της τραγωδίας που αποκάλυψε ο μοναχός και βρήκε σημαντικές αποκλίσεις από το στιλ του τραγικού ποιητή.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά και λατινικές λέξεις που άρχισαν να χρησιμοποιούνται τουλάχιστον 200 χρόνια μετά τον θάνατο του ποιητή. Πριν κλείσει τα μάτια του στις 9 Απριλίου 1994, ο Pellegrino Ernetti φέρεται να ομολόγησε από το νεκροκρέβατο στους οικείους του ότι η φωτογραφία του Ιησού «ήταν ψεύτικη». Η Chronovisor δεν επέτρεπε σύλληψη εικόνων. Κάποιοι βέβαια επιμένουν ακόμα και σήμερα να πιστεύουν πως η Chronovisor συνεχίζει να υπάρχει γωνιασμένη σε κάποιο υπόγειο του Βατικανού. Το σίγουρο πάντως είναι πως αν υπάρχει και πέσει σε λάθος χέρια μπορεί να επιφέρει «την τρομακτικότερη δικτατορία που έχει δει ποτέ ο κόσμος»…

Περισσότερες λεπτομέρειες για την χρονομηχανή του Βατικανού μπορείτε να βρείτε στο κανάλι MYSTERY PLACE PROJECT

Ακολουθήστε το Mystery Place Project στο  facebook 

Ακολουθήστε το Mystery Place Project στο Instagram 

Κάντε εγγραφή στο Κανάλι στο Youtube ώστε να ενημερώνεστε για τα βίντεο που ανεβαίνουν.

Παρακολουθήστε στο βίντεο για  την χρονομηχανή του Βατικανού 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ