Φυσικό αέριο στην Καλαμάτα εντός του 2023

Στα μέσα του επόμενου έτους, 2023, η Καλαμάτα θα διαθέτει δίκτυο φυσικού αερίου, τόσο για οικιακή όσο και επαγγελματική χρήση.  Αυτό τονίστηκε κατά την παρουσίαση του επενδυτικού πλάνου της Εταιρείας Διανομής Φυσικού Αερίου Hengas, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 24 Ιουνίου 2022, σε παραλιακό ξενοδοχείο της πόλης

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά,  του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, Βουλευτών, εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων της πόλης και αυτοδιοικητικών παραγόντων.

Σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο της εταιρίας, για την Καλαμάτα προβλέπεται η κατασκευή σταθμών αερίου CNG (συμπιεσμένο φυσικό αέριο) και στη συνέχεια LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο που έχει ψυχθεί σε υγρό προκειμένου να μεταφερθεί και να αποθηκευθεί) προκειμένου να γίνει η κάλυψη νοικοκυριών και επιχειρήσεων μέσω δικτύων που θ’ αναπτυχθούν.

«Η παρουσίαση του επενδυτικού πλάνου της  Hengas, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την πόλη μας. Γιατί δημιουργεί νέες αναπτυξιακές προοπτικές, διότι αγγίζει πολύ σημαντικούς τομείς όπως είναι η οικονομίας, η κοινωνία, το περιβάλλον», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Καλαμάτα Θανάσης Βασιλόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ