Τσαβούσογλου: Αμφισβητούμενη η κυριαρχία των νησιών στο Αιγαίο – Μητσοτάκης και Δένδιας είναι καλοί στο κλάμα

Κρεσέντο προκλητικότητας για μια ακόμη φορά από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος δεν χάνει την ευκαιρία  για να επιτεθεί στην Ελλάδα.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφέρθηκε ειρωνικά στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια περί τουρκικής προκλητικότητας, λέγοντας ειρωνικά πως «έχουν μεγάλη επιτυχία στο κλάμα».

Συνεχίζοντας το κρεσέντο προκλητικότητας, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για αμφισβητούμενη κυριαρχία της Ελλάδας σε νησιά του Αιγαίου.

Πριν λίγη ώρα, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεών του με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, ο Τσαβούσογλου είπε μεταξύ άλλων:

  • Το καθεστώς των νησιών θα συζητηθεί εάν οι Έλληνες δεν εγκαταλείψουν τις παραβιάσεις.
  • Η Ελλάδα έχει σύμπλεγμα κατωτερότητας. Κάθε μέρα βγαίνουν και επιτίθενται στην Τουρκία.
  • Η κυριαρχία των νησιών στο Αιγαίο είναι αμφισβητούμενη.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η YeniSafak, ο Τσαβούσογλου είπε: «Είναι πολύ καλοί στο να κλαίνε ακόμα και στην πιο άδικη κατάσταση. Έρχονται και σε αγκαλιάζουν, όταν όμως γυρίζουν την πλάτη, μίσος, μίσος, ψέματα, συκοφαντίες. Αυτές δεν είναι συμπεριφορές που αρμόζουν στους πολιτικούς. Αν η Ελλάδα απαντήσει “αντρίκια” στις επιστολές που γράψαμε και δεν τερματίσει τις παραβιάσεις της, έχουμε ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για την κυριαρχία των νησιών».

Στο κόκκινο οι ελληνοτουρκικές σχέσεις: Ακραίες θέσεις και μπαράζ προκλήσεων από τα τουρκικά ΜΜΕ

Νέες προκλητικές δηλώσεις Μπαχτσελί: Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να προκαλέσει ένοπλη σύγκρουση με την Τουρκία 

  Προκλήσεων συνέχεια από την Τουρκία με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί να παίρνει τη σκυτάλη από τον Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύοντας ακραίες απειλές για τα Δωδεκάνησα και κατηγορώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι επιδιώκει ένοπλη σύγκρουση με την Άγκυρα.

«Η Τουρκία δεν υποχωρεί από τα δικαιώματα της, δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματα της. Η ελληνική κυβέρνηση φταίει, καθώς έχει παραβιάσει τις Συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων καθώς στρατιωτικοποιεί τα νησιά. Έχει ευθύνες απέναντι στο διεθνές δίκαιο. Επιπλέον η καρδιά και η όψη των Δωδεκανήσων είναι στραμμένα προς την Τουρκία! Όποιος αγγίξει τη φλέβα μας θα του ξεριζώσουμε την καρδιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ακροδεξιός εταίρος του Ερντογάν.

Όπως είπε ο Μπαχτσελί, από τη μια η Άγκυρα επιθυμεί το Αιγαίο να είναι «μια θάλασσα ειρήνης και γαλήνης» και από την άλλη πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση, «μόνο ο άτυχος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του θα πληρώσουν το τίμημα».

Ο Μπαχτσελί χαρακτήρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό όργανο των ξένων δυνάμεων «σαν τους παππούδες του» και πως κάνει προβοκάτσιες «για να δημιουργήσει κλίμα ένοπλης σύγκρουσης».

Χαρακτηριστικά είπε ότι «ο Μητσοτάκης, σαν τους παππούδες του γίνεται όργανο των ξένων δυνάμενων και με τις ενέργειες και τη ρητορική του οδηγεί την κατάσταση στο να ξεχειλίσει το ποτήρι. Επισκέπτεται τα νησιά που είναι αμφισβητούμενης κυριαρχίας επιχειρεί να προκαλέσει την Τουρκία και βρίσκονται μπροστά στη μύτη μας. Προσπαθεί να κάνει προβοκάτσιες για να δημιουργήσει κλίμα ένοπλης σύγκρουσης εάν χρειαστεί καθώς θέλει να κάνει το Αιγαίο ελληνική θάλασσα».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ