Τουρκική προπαγάνδα για νεκρό στον Έβρο – Θεοδωρικάκος: Να εγκαταλείψει η Τουρκία τα fake news

Η Τουρκική προπαγάνδα δεν έχει τέλος, καθώς με κάθε τρόπο προσπαθούν να διαδώσουν ψέματα και να προκαλέσουν ένταση. Αυτή τη φορά τουρκικά ΜΜΕ με πρώτο το DHA επινόησαν νεκρό μετανάστη στα σύνορα, μεταδίδοντας  ότι η ελληνική πλευρά άνοιξε πυρ και σκότωσε Αφγανό παράνομο μετανάστη, κοντά στα σύνορα της Αδριανούπολης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, διαψεύδει στέλνοντας αυστηρό μήνυμα στη γειτονική χώρα, καθώς επίσης και πηγές από την ΕΛΑΣ διαψεύδουν κατηγορηματικά την ύπαρξη τέτοιου περιστατικού. 

Τι αναφέρουν τα Τουρκικά ΜΜΕ

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά μεταναστών στα σύνορα, με αναφορές για έναν νεκρό από τους πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο DHA, το περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Alibey, στα ελληνικά σύνορα της συνοικίας Uzunkopru της Αδριανούπολης.

Όπως μετέδωσε πρώτο το πρακτορείο DHA, «ένας παράνομος μετανάστης από το Αφγανιστάν σκοτώθηκε όταν οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ στα σύνορα της Ανδριανούπολης». Τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν «σηκώσει» ήδη την είδηση και δημιουργούν κλίμα, χωρίς να έχουν περισσότερες πληροφορίες από αυτές που αναφέρει το πρακτορείο.

Σύμφωνα με το CNN Turk, το συμβάν έγινε στο χωριό Αλιμπέι, στα ελληνικά σύνορα της συνοικίας Ουζουνκιοπρού της Ανδριανούπολης. Εκεί, ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας φέρονται να άνοιξαν πυρ εναντίον ομάδας μεταναστών από το Αφγανιστάν που επιχειρούσε να περάσει παράνομα τα σύνορα, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός και τον σοβαρό τραυματισμό οκτώ ατόμων.

O τραυματίας μετανάστης, μεταφέρθηκε από τις ιατρικές ομάδες που μετέβησαν στην περιοχή, μεταφέρθηκε στο κρατικό νοσοκομείο Uzunköprü. Ο Αφγανός μετανάστης, του οποίου η κατάσταση της υγείας ήταν βαριά, πέθανε παρά την παρέμβαση των γιατρών.

Διαψεύδει η Αθήνα

Από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαψεύδουν και επίσημα ότι συνέβη τέτοιου είδους επεισόδιο με πυροβολισμούς και νεκρό μετανάστη.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό διαψεύδεται από τις ελληνικές αρχές, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «δεν προκύπτει από πουθενά».

«Το συγκεκριμένο δημοσίευμα προκαλεί εντύπωση στις ελληνικές Αρχές. Είναι δεδομένο πως η επιχειρησιακή ανταπόκριση της ΕΛ.Α.Σ για την προστασία των συνόρων γίνεται σε συνάρτηση της εθνικής και διεθνούς νομοθεσίας όσο και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν υπάρχει ούτε σήμερα ούτε τις προηγούμενες ημέρες κανένα τέτοιο ή παρεμφερές περιστατικό και ως εκ τούτου δεν επιβεβαιώνεται», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αστυνομικές πηγές.

Ενώ, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μετά τη δημοσίευση του θέματος έγινε σχετική έρευνα και διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα τέτοιο περιστατικό. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για «τουρκική προπαγάνδα».

To μήνυμα Θεοδωρικάκου: Η Τουρκία να εγκαταλείψει τα fake news 

Με μήνυμά του στο Twitter, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος διαψεύδει και εκείνος τα Τουρκικά δημοσιεύματα  για πυροβολισμούς και θάνατο μετανάστη στα σύνορα. Συγκεκριμένα αναφέρεται στο παρελθόν που έχει η Τουρκία στην εργαλειοποίηση μεταναστών. Μάλιστα, κάλεσε τη γειτονική χώρα να εγκαταλείψει την τακτική των fake news.

«Η Τουρκία έχει βεβαρυμένο παρελθόν στην εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών. Ας εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.



πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ