Ρωσία: Απειλεί με πύραυλο Satan 2 Βουλγαρία, Ρουμανία και Μαυροβούνιο

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας διαστήματος της Ρωσίας εκτόξευσε απειλές κατά των τριών χωρών, αλλά και της Σουηδίας.

Τι ήταν αυτό που προκάλεσε την οργή του Nτμίτρι Ρογκόζιν;

Συγκεκριμένα, σε μια ανατριχιαστική προειδοποίηση εναντίον των χωρών που εμπόδισαν τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, να επισκεφθεί τη Σερβία προχώρησε ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας διαστήματος «Roscosmos», Nτμίτρι Ρογκόζιν. Εξαπέλυσε απειλές σχετικά με την ανάπτυξη του ρωσικού διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου «Satan-2».

 Νωρίτερα, την οργή του Σεργκέι Λαβρόφ προκάλεσε η ενέργεια της Βόρειας Μακεδονίας, του Μαυροβουνίου και της Βουλγαρίας να κλείσουν τον εναέριο χώρο τους ώστε να εμποδιστεί η επίσκεψή του στη Σερβία. Παράλληλα το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «εχθρική ενέργεια» την στάση των τριών χωρών.

«Το αδιανόητο συνέβη», δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ χαρακτηρίζοντας «σκανδαλώδες και πρωτοφανές» το μέτρο που έλαβαν η Βόρεια Μακεδονία, η Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο.

«Η Σερβία θα προστατεύσει την ανεξαρτησία και την αυτονομία στη λήψη πολιτικών αποφάσεων, θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία και θα ενισχύει τις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας και εταιρικής συνεργασίας με χώρες σε όλες τις ηπείρους διατηρώντας την στρατιωτική της ουδετερότητα» αναφέρεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Αλλά ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν απάντησε λέγοντας ότι αν και η Βουλγαρία, η Ρουμανία και το Μαυροβούνιο μπορούσαν να σταματήσουν το αεροσκάφος, ωστόσο, δεν θα σταματούσαν έναν πύραυλο Sarmat 208 τόνων και 15.880 mph – γνωστός και ως Satan-2.

 Έγραψε στο Twitter: «Ξέρετε ποιο είναι το καλό με τον Sarmat (βαλλιστικός πύραυλος); Δεν θα ζητήσει άδεια πτήσης από δειλούς Βούλγαρους, εκδικητικούς Ρουμάνους και Μαυροβούνιους – που πρόδωσαν την κοινή μας ιστορία».

Το ίδιο ισχύει και για τους Σουηδούς που ετοιμάζονται να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, πρόσθεσε.



πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ