Ρέθυμνο: Φαρμακοποιός έχασε 3.500 ευρώ από απατεώνα που παρίστανε τον αστυνομικό διευθυντή

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο της τηλεφωνικής και ηλεκτρονικής απάτης, με θύματα ανυποψίαστους επιχειρηματίες και πολίτες.

Σύμφωνα με άρθρο στο daynight.gr τα τελευταία 24ωρα θύμα απάτης έπεσε ένας φαρμακοποιός του Ρεθύμνου, ο οποίος από την μία στιγμή στην άλλη έχασε σχεδόν 3,5 χιλιάδες ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Ο απατεώνας που συνομίλησε τηλεφωνικά μαζί του για να φέρει σε πέρας το σχέδιο του, προσποιήθηκε πως ήταν ο ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνου, Βαγγέλης Αλεβυζάκης ο οποίος ζητούσε από τον φαρμακοποιό να προμηθευτεί φαρμακευτικά σκευάσματα για τους κρατούμενους της αστυνομικής διεύθυνσης.

Ο φαρμακοποιός, που δεν κατάλαβε ότι επρόκειτο για επιτήδειο που ήθελε να «βάλει χέρι» στις καταθέσεις του, πείστηκε και έδωσε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και κυρίως τους κωδικούς του τραπεζικού του λογαριασμού προκειμένου να εισπράξει τα χρήματα για την παροχή των φαρμάκων, με αποτέλεσμα να χάσει σε χρόνο ρεκόρ περίπου 3,5 χιλιάδες ευρώ.

Όταν ο ίδιος συνειδητοποίησε ότι τελικά έπεσε θύμα απάτης κατήγγειλε το περιστατικό στις αρχές, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν έρευνες για τον εντοπισμό του απατεώνα.

Αντίστοιχα περιστατικά χρησιμοποιώντας και πάλι τα ονόματα δημοσίων προσώπων του Ρεθύμνου με σκοπό το «εύκολο κέρδος» σημειώνονται σχεδόν καθημερινά στο Ρέθυμνο, με τις αρχές να εφιστούν την προσοχή στους πολίτες, επιχειρηματίες και μη, ώστε να είναι περισσότερο υποψιασμένοι για να μην πέφτουν στις παγίδες των επιτήδειων.

Πάντως, πέρα από το περιστατικό με τον φαρμακοποιό, δύο ακόμα επιχειρηματίες του ξενοδοχειακού κλάδου της πόλης, δέχτηκαν αντίστοιχα τηλεφωνήματα στα οποία χρησιμοποιήθηκε και πάλι το όνομα του αστυνομικού διευθυντή Ρεθύμνου, που υποτίθεται ότι ήθελε να κάνει κρατήσεις στα ξενοδοχεία τους για να φιλοξενήσει συναδέλφους του από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Ευτυχώς και στις δύο αυτές περιπτώσεις οι ξενοδόχοι πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε κίνηση θέλησαν να διασταυρώσουν ότι όντως επρόκειτο για τον ίδιο τον κ. Αλεβυζάκη, με αποτέλεσμα να γλιτώσουν τα χειρότερα.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ