Πώς να κάνετε τον καφέ σας πιο υγιεινό. Τι μπορείτε να προσθέσετε με ασφάλεια

Είτε ζεστός, παγωμένος, ελαφρύς ή σκούρος, ο καφές μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους. Ανάλογα με το πώς τον φτιάχνετε, όμως, μπορεί να σας κάνει και καλό. Σύμφωνα με το WebMD, ένας αυξανόμενος αριθμός ερευνών δείχνει ότι υπάρχουν πιθανά οφέλη για την υγεία από τον καφέ, συμπεριλαμβανομένων μειωμένων πιθανοτήτων εμφάνισης χρόνιων ασθενειών όπως ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιακές παθήσεις.

Οι ερευνητές εξακολουθούν να μελετούν την αιτία και το αποτέλεσμα όταν πρόκειται για τα προληπτικά προνόμια που μπορεί να έχει ο καφές. Ο Dr. Frank Hu, ειδικός σε θέματα διατροφής και επιδημιολογίας, λέει στο WebMD: «Η συντριπτική πλειονότητα αυτών των μελετών έχει δείξει ένα όφελος του καφέ στην πρόληψη του διαβήτη. Και τώρα υπάρχουν, επίσης, ενδείξεις ότι ο καφές χωρίς καφεΐνη μπορεί να έχει το ίδιο όφελος με τον κανονικό καφέ».

Οι κόκκοι καφέ είναι, επίσης, πλούσιοι σε μικροθρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων αντιοξειδωτικών, βιταμινών Β, καλίου και ριβοφλαβίνης, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Cleveland Clinic. Αλλά οι γιατροί προειδοποιούν ότι η υπερκατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε κινδύνους όπως η αφυδάτωση και ο άστατος ύπνος.

Πώς να κάνετε τον καφέ σας πιο υγιεινό
   
Σημαντικό ρόλο για το πόσο υγιεινός είναι ο καφές σας παίζει ο τρόπος παρασκευής του. Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνετε συνήθως είναι η προσθήκη στον καφέ πρόσθετων σακχάρων και τεχνητών κρεμών γάλακτος, εξηγεί το Healthline. Αν δεν σας αρέσει η γεύση του μαύρου καφέ, δοκιμάστε φυσικά γλυκαντικά και είτε πλήρες γάλα είτε γάλα φυτικής προέλευσης ως κρέμα γάλακτος, προκειμένου να αποφύγετε τα ιδιαίτερα επεξεργασμένα συστατικά.

Ένα άλλο εγκεκριμένο από τους διατροφολόγους hack για τον καφέ είναι η προσθήκη κανέλας. Δεν είναι μόνο ένα ενισχυτικό γεύσης, αλλά η κανέλα έχει, επίσης, πιθανά οφέλη για την υγεία. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να σταθεροποιήσει το σάκχαρο στο αίμα και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, σημειώνει το Women’s Health.

Τέλος, αν και ο καφές έχει μικροθρεπτικά συστατικά από μόνος του, ένα χρήσιμο συμπλήρωμα είναι και η σκόνη κολλαγόνου. Λαμβανόμενη με μέτρο, η εύκολα διαλυτή πρωτεΐνη μπορεί να υποστηρίξει την υγεία των αρθρώσεων και των οστών και την υγεία των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών, αναφέρει το Mindbodygreen.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ