Πούτιν και Ζελένσκι φιλιούνται στο στόμα σε αφίσα στο Τορίνο

Ένα ιδιαίτερο έργο δημιούργησε ένας Ιταλός καλλιτέχνης του δρόμου που απεικονίζει τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να φιλιούνται στο στόμα, με αφορμή την εβδομάδα Pride.

Ο καλλιτέχνης του δρόμου Andrea Villa κρέμασε μια μεγάλη αφίσα με τον Πούτιν και τον Ζελένσκι να φιλιούνται σε έναν δρόμο της πόλης στο Τορίνο, λίγο πριν από την Παρέλαση Pride του Τορίνο στις 18 Ιουνίου.

Η αφίσα δείχνει τον Πούτιν και τον Ζελένσκι, αμφότεροι ντυμένοι με κοστούμια και με τις αντίστοιχες εθνικές τους σημαίες, να «κλειδώνουν» τα χείλη τους ενώ αγκαλιάζονται, με τα χέρια του Πούτιν να φαίνονται περασμένα στους ώμους του Ζελένσκι.

Το hashtag #PrideAndLove αναγράφεται στο πάνω μέρος της αφίσας.

Ο δημιουργός της αφήσας αναφέρει στο instagram: «Για τη δημιουργία αυτής της αφίσας εμπνεύστηκα από το φιλί της East Side Gallery στο Βερολίνο.

Έπρεπε να αντιπροσωπεύει τη σταθερότητα του δεσμού μεταξύ των δύο χωρών, την ίδια που το κατεστραμμένο τώρα Τείχος ανέδειξε ως ένα ξεκάθαρα αποτυχημένο πείραμα.

Ένας παραλληλισμός με την ίδια ουτοπία της ευρωπαϊκής ειρήνης, που τώρα έχει επίσης εκλείψει.

Ήθελα να εκπροσωπήσω την υπερηφάνεια (Pride) της Ρωσίας, μιας χώρας που δεν γνώρισε ποτέ μια αληθινή δημοκρατία επειδή φοβάται πολύ να χάσει τον ρόλο της ως παγκόσμια δύναμη και την ελπίδα ότι τα δύο κράτη (Ρωσία και Ουκρανία) μπορούν να κάνουν ειρήνη και να τερματίσουν τη σύγκρουση.



πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ