Πάτρα: Γιατί καθυστερεί η δικογραφία για την σπιτονοικοκυρά – Τα πρόσωπα κλειδιά που δεν έχουν καταθέσει

Η σπιτονοικοκυρά πέθανε στην Πάτρα τον Σεπτέμβριο του 2020 και οι συγγενείς της πιέζουν, για να μάθουν αν κρύβεται κάτι ύποπτο πίσω από τον θάνατό της, αλλά και τι συνέβη με τα χρήματά της.

Για την υπόθεση με την 69χρονη σπιτονοικοκυρά σχηματίζεται δικογραφία, που όμως καθυστερεί να παραδοθεί στις Αρχές για να κινηθούν οι όποιες διαδικασίες. Η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης, που θεωρούνται πρόσωπα – κλειδιά δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν. Η μεν 33χρονη βρίσκεται στη φυλακή και ίσως δεχθεί ερώτηση όταν κληθεί να μιλήσει για τις δολοφονίες των τριών παιδιών της, ο δε 30χρονος παραμένει στην Αθήνα και αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας. Έχει πει, πως όσο και αν ψάξουν δεν θα βρεθεί τίποτα ύποπτο στην υπόθεση με την σπιτονοικοκυρά.

Ένα απρόβλεπτο εισαγγελικό κώλυμα είναι ο λόγος που δεν έχει παραδοθεί ακόμη η δικογραφία από την Ασφάλεια στην Πάτρα, για τις συνθήκες του θανάτου της 69χρονης Ευγενίας Κούτρα – Θεοδωροπούλου. Ο δικηγόρος συγγενών της σπιτονοικοκυράς Ανδρέας Θεοδωρόπουλος ανέφερε ότι επρόκειτο να παραδοθεί χθες η δικογραφία για την σπιτονοικοκυρά του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη, παρ’ ότι έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των καταθέσεων που αφορούν τις οικονομικές συναλλαγές της 69χρονης μέσω του πληρεξουσίου της Μάνου Δασκαλάκη και τις συνθήκες της διαβίωσής της, πριν εγκαταλείψει τα εγκόσμια στις 12 Σεπτεμβρίου του 2020.

Μεταξύ άλλων, κλήθηκαν και έδωσαν κατάθεση δύο κατά καιρούς οικιακές βοηθοί της 69χρονης, ένας φυσιοθεραπευτής, γιατροί, συγγενείς και γείτονές της. Επίσης, στην δικογραφία συμπεριλαμβάνονται οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών της Ευγενίας Κούτρα και οι αναλήψεις που έγιναν από το 2017, όταν δηλαδή έκανε το πληρεξούσιο στον Μάνο Δασκαλάκη, μέχρι και ένα μήνα μετά τον θάνατό της.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στον παρόντα χρόνο δεν εκλήθησαν να δώσουν κατάθεση ο Μάνος Δασκαλάκης και η Ρούλα Πισπιρίγκου. Σύμφωνα με το pelop.gr, μόλις διαβιβασθεί η δικογραφία στην εισαγγελέα Στυλιανή Μπογδάνη που χειρίζεται την υπόθεση, θα την μελετήσει και θα αποφασίσει για την ποινική μεταχείριση του εν διαστάσει ζεύγους. Εκτιμάται ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ