Θεσσαλονίκη: Σφοδρή χαλαζόπτωση και πλημμύρες στο κέντρο της πόλης

Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί οι περισσότεροι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη καθώς ισχυρή βροχόπτωση σαρώσε την πόλη το απόγευμα της Δευτέρας.
Στη Θεσσαλονίκη πλημμύρισαν δρόμοι και καταστήματα, καθώς σημειώθηκε σφοδρή βροχόπτωση με χαλάζι. Το κέντρο της Θεσσαλονίκης αλλά και περιοχές στα Δυτικά της πόλης επλήγησαν πιο έντονα, και με πολλές οδούς, να έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους.

Ακινητοποιημένα βρέθηκαν και πολλά οχήματα στον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα η κίνηση να είναι σχεδόν αδύνατη. Σε ποτάμια μετατράπηκαν και οι δρόμοι γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όσο και στην παραλιακή της πόλης.

Ένα λεωφορείο του ΟΑΣΘ πλημμύρισε, καθώς η στάθμη του νερού έφτασε μέχρι τις πόρτες και μπήκε μέσα παρότι αυτές ήταν κλειστές, καθώς η δύναμη της βροχής ήταν μεγάλη.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα ισόγεια και υπόγεια κυρίως στην περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης. Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στην Κεντρική Μακεδονία δέχτηκε 200 κλήσεις, κυρίως για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ