Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Εμφάνιση έκπληξη της Ελισάβετ – Αυλαία στους εορτασμούς με τους διαδόχους της

Η βασίλισσα Ελισάβετ  επανέρχεται στο μπαλκόνι των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ και χαιρετά το συγκεντρωμένο πλήθος, καθώς κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της.

 Η βασίλισσα επέστρεψε από το Κάστρο του Ουίνδσορ γύρω στις 16.30 τοπική ώρα και λίγο μετά τις 17.00 εμφανίστηκε στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ. Στο πλευρό της ήταν ο γιος της και διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα, αλλά και ο εγγονός της πρίγκιπας Ουίλιαμ με την οικογένειά του.

Μόλις η 96χρονη βασίλισσα εμφανίστηκε στο μπαλκόνι οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και επευφημίες. Με αυτόν τον τρόπο η βασίλισσα μαζί με τα ανώτερα μέλη της οικογένειάς της επέλεξαν να κλείσουν τις τετραήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β‘ ανέβηκε στον θρόνο το 1952 σε ηλικία 25 ετών. Έχει βασιλέψει περισσότερα χρόνια από κάθε άλλο Βρετανό μονάρχη, συμπληρώνοντας 70 χρόνια στον θρόνο. Αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά την Πέμπτη και την παρέλαση του Trooping the Color που η βασίλισσα εμφανίστηκε δημοσίως, ανοίγοντας ουσιαστικά και κλείνοντας τους εορτασμούς για το Ιωβηλαίο της.

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ