Απώλεια βάρους: Δύο συνήθειες για να αποκτήσεις το σώμα των ονείρων σου χωρίς δίαιτα

Όταν προσπαθείτε να χάσετε κιλά γρήγορα, θέλετε να βρείτε εύκολες και βιώσιμες μεθόδους που όχι μόνο θα βοηθήσουν στη γρήγορη απώλεια βάρους αλλά και θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το βάρος μακροπρόθεσμα.

Η ενσωμάτωση ορισμένων τροφίμων και ποτών στη διατροφή σας μπορεί να σας βοηθήσει, καθώς και η προσαρμογή συγκεκριμένων υγιεινών συνηθειών.

Αν και υπάρχουν πολλές μέθοδοι που βοηθούν στην επίτευξη γρήγορης απώλειας βάρους, υπάρχει μία συγκεκριμένα που μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε συνεπείς. Σύμφωνα με τη διαιτολόγο Lisa R. Young, η #1 καλύτερη διατροφική συνήθεια για γρήγορη απώλεια βάρους είναι ο έλεγχος των μερίδων.

«Πιστεύω πολύ στη δημιουργία υγιεινών συνηθειών. Ως εκ τούτου, είμαι υπέρ του ελέγχου των μερίδων», λέει η Young. «Οι μεγαλύτερες μερίδες έχουν περισσότερες θερμίδες από τις μικρές, επομένως είναι σημαντικό να τρώτε μικρότερες μερίδες από τροφές με πολλές θερμίδες» προσθέτει.

iatropedia.gr

Μερικά παραδείγματα που προτείνει η Young είναι να τρώτε μικρότερες μερίδες εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων, όπως τηγανητές πατάτες, αναψυκτικά και αρτοσκευάσματα.

«Φυσικά, είναι καλύτερο να τα κόψετε, αλλά επειδή κάτι τέτοιο ίσως δεν είναι βιώσιμο για εσάς, η εξάσκηση στον έλεγχο των μερίδων είναι μια πιο υγιεινή επιλογή»

Εκτός από την αύξηση βάρους, η συνεχής κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων θα μπορούσε να οδηγήσει σε άλλα προβλήματα, όπως εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και αύξηση του κινδύνου ορισμένων χρόνιων ασθενειών, όπως ο διαβήτης τύπου 2.

Μια μελέτη έδειξε επίσης ότι η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας τροφής με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη (όπως οι πολύ επεξεργασμένοι υδατάνθρακες) ξεκινά μια αντίδραση υδατάνθρακα-ινσουλίνης. Αυτό αλλάζει τον μεταβολισμό με τρόπο που οδηγεί στην αποθήκευση λίπους και σε συνολική αύξηση βάρους.

Εκτός από το εξαλείψετε ορισμένες από αυτές τις τροφές, η Young προτείνει επίσης να προσθέσετε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στις μερίδες του γεύματός σας.

«Εστιάστε σε αυτά που μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας, αντί να σκέφτεστε μόνο τι να κόψετε. Φτιάξτε το μισό πιάτο σας με φρούτα και λαχανικά».

Αυτό το απλό κόλπο σάς επιτρέπει να φάτε ένα γεμάτο πιάτο χωρίς να περιορίζεστε μόνο στην κατανάλωση πιο υγιεινών επιλογών φαγητού καθώς και στην εξαίρεση από τα αγαπημένα σας γεύματα. Μοιράζοντας το πιάτο σας, μπορείτε ακόμα να φάτε τα φαγητά που αγαπάτε και λαχταράτε. Αλλά, μπορείτε επίσης να χορτάσετε με τροφές που παρέχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά στο σώμα σας.

Το να αποκτήσετε τη συνήθεια να τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Θα λάβετε μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών και θα βοηθήσετε το πεπτικό σας σύστημα. Εάν δεν τρώτε αρκετά φρούτα και λαχανικά, είστε επίσης επιρρεπείς στο να τρώτε περισσότερες θερμίδες.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ