Ξεκίνησαν οι παράλληλες εκδηλώσεις στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας

Μετά την παρουσίαση του προγράμματος των δράσεων του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, ξεκίνησαν οι παράλληλες εκδηλώσεις στα πλαίσια του Φεστιβάλ.

Την Τετάρτη 11 Μαΐου στις 11.00 το πρωί, στην αίθουσα του συλλόγου παρουσιάστηκε δωρεάν, από την «κουκλοπαρέα» της Πειραματικής Σκηνής, η παράσταση «Το δώρο της Παπλωματούς» σε 40 παιδάκια που φιλοξενούνται «στο Περιβόλι της γιαγιάς». Οι ήρωες του έργου μοίρασαν πολλά χαμόγελα στα παιδικά πρόσωπα και οι μικροί μας φίλοι χαρούμενοι έφυγαν με την ευχή να ξανασυναντηθούν γρήγορα με τις κούκλες μας.

Επίσης την ίδια μέρα στις 10.00 και 11.00 το πρωί, στον υπέροχο υπαίθριο χώρο του Θεματικού Μουσείου Υδροκίνησης Δημητσάνας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, η ομάδα ΓΟΥΤΟΥ ΓΟΥΠΑΤΟΥ έδωσε 2 παραστάσεις κουκλοθέατρου με το έργο «Τα πολύχρωμα τέρατα». Τις 2 παραστάσεις καταχειροκρότησαν 140 περίπου μικροί και μεγάλοι θεατές που τις  παρακολούθησαν με ενθουσιασμό. Στη συνέχεια οι κουκλοπαίκτριες Ηρώ Θεοδώρου και Μαρίζα Νταϊφά πραγματοποίησαν ένα εργαστήρι κατασκευής μικρής φιγούρας –τετατάκι που βασιζόταν στην παράσταση που είχαν παρακολουθήσει προηγουμένως.

Την επόμενη εβδομάδα θα συνεχιστούν οι παράλληλες δράσεις στις 17 και 19 Μαΐου σε Ειδικά Σχολεία, με την παράσταση «Τα πολύχρωμα Τέρατα» από την ομάδα ΓΟΥΤΟΥ ΓΟΥΠΑΤΟΥ.

Ο κύριος κορμός των δράσεων του Φεστιβάλ ανοίγει την αυλαία το Σάββατο 21 Μαΐου στις 11.00 το πρωί στο Δημοτικό Πάρκο του Αναψυκτηρίου με την παράστασηO Bασιλιάς που πεινούσε σαν λύκος» από την ομάδα ΜΟΥ ΦΑ.

Το απόγευμα θα ακολουθήσει η εκρηκτική μουσική παρέλαση της Μπάντας QUILOMBO, με συνοδεία από κούκλες και κουκλοπαίκτες που θα ξεκινήσει από το πεζόδρομο μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο και θα καταλήξει στο Χώρο του Πατινάζ στο Δημοτικό Πάρκο ΟΣΕ, εκεί όπου θα ακολουθήσει η παράσταση  «The Loony Circus» της ομάδας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ, με ελεύθερη πρόσβαση.

Αυτές τι ημέρες πολλά σχολεία δηλώνουν επιθυμία να παρακολουθήσουν παράσταση κουκλοθέατρου στην πρωινή εκπαιδευτική ζώνη. Ήδη υπάρχουν παραστάσεις που σχεδόν έχουν καλύψει τον αριθμό των θέσεων του θεάτρου. Γι αυτό παρακαλούμε τους εκπαιδευτικούς να επισπεύσουν το κλείσιμο των σχολείων. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα αρκετές παραστάσεις από 4-5 ετών και άνω για παρακολούθηση

Τέλος ενημερώνουμε ότι, τα απογεύματα για το κοινό το εισιτήριο είναι 5 ευρώ, εκτός από την παράσταση της ομάδας ΠΛΕΥΣΙΣ που είναι 7 ευρώ.

Υπάρχει και μειωμένο εισιτήριο με 3 ευρώ, σε πακέτο των 10 εισιτηρίων.

Εισιτήρια θα προπωλούνται κάθε απόγευμα από τη Δευτέρα 16 Μαΐου έως την Παρασκευή 20 /5  στην Πειραματική Σκηνή , Ευριπίδου 2.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα θα το βρείτε στην ιστοσελίδα www.puppetfest.gr   .

Επίσης στα τηλέφωνα: 2721021653, 2721082864,  Κινητά: 6977437279, 6971540945

Υποστήριξη : Έμφασις 91.8 – Life fm 88 – EnterMessinia.gr – EnterMessinia TV 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ