Συνεχίζεται με παράλληλες εκδηλώσεις η 9η Ανθοκομική του Δήμου Καλαμάτας

Μεγάλη επιτυχία σημειώνει η 9η Ανθοκομική του Δήμου Καλαμάτας, η οποία θα διαρκέσει έως την Κυριακή 22 Μαΐου 2022. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν και να αγοράσουν ανθόφυτα, θάμνους και δένδρα και να παρακολουθήσουν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

 

-Την Κυριακή 15 Μαΐου οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με συναυλία από το Σύνολο Μοντέρνας Μουσικής των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.

Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο της 9ης Ανθοκομικής, θα πραγματοποιηθούν και άλλες μουσικές εκδηλώσεις ως ακολούθως:

Παρασκευή 20 Μαΐου και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί Μουσική εκδήλωση με την Παιδική Μπαντίνα και Προπαιδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας στο χώρο της νότιας λίμνης του πάρκου.

Σάββατο 22 Μαΐου και μεταξύ των ωρών 18:00 και 20:30 μαθητές και καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας θα γεμίσουν με μουσική το Πάρκο Σιδηροδρόμων δημιουργώντας μια «Μουσική διαδρομή» από την είσοδο του Πάρκου μέχρι και το χώρο που φιλοξενείται η Ανθοκομική και στις 20:30 θα δοθεί Συναυλία από την Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας στο χώρο του πατινάζ.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ

Χθες, Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, το απόγευμα, στο πλαίσιο της 9ης Ανθοκομικής, ο Διευθυντής Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Ιωάννης Λιοντήρης πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Η αξία της φωτοσύνθεσης» ενημερώνοντας τους παρευρεθέντες για αυτή τη βιοχημική διαδικασία, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τα φυτά. Εξάλλου η φετινή έκθεση είναι αφιερωμένη στη φωτοσύνθεση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ