Παρουσίαση Προγράμματος 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας

Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας και η Οργανωτική Επιτροπή του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα την “παρουσίαση του προγράμματος και όλων των δράσεων” του Φεστιβάλ.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 στις 19.30 στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης και του προγράμματος θα την κάνει η Γιώλικα Πουλοπούλου. εκπαιδευτικός και σκηνοθέτης. Χαιρετισμό επίσης θα απευθύνει η Πρόεδρος της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, Λέττα Πετρουλάκη. Επίσης καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν μικρά ενημερωτικά βίντεο για κάθε δράση και θα γίνει ενημέρωση για το βιογραφικό των καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν στο φετινό Φεστιβάλ.
Η διάρκεια της εκδήλωσης είναι 1 ώρα περίπου  και η είσοδος ελεύθερη.

Το 6ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ είναι πλέον έτοιμο να παρουσιαστεί 21-29 Μαΐου 2022 στην Καλαμάτα και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου. Το Φεστιβάλ κουκλοθέατρου γίνεται με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας  Πελοποννήσου, ενώ αναμένεται η απάντηση από τα αιτήματα στήριξης που έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και σε Πολιτιστικά Ιδρύματα.

Λειτουργεί επίσης ως πόλος έλξης  για την πόλη μας, εμπλουτίζοντας έναν ήδη ακμαίο τουριστικό τομέα, αυτόν του φεστιβαλικού τουρισμού. Η ψυχαγωγία, η αισθητική και καλλιτεχνική εκπαίδευση μέσα από το θέαμα, τη μουσική και το λόγο, καθώς και η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης μέσα από την δραματοποίηση κοινωνικών θεμάτων που αφορούν τα παιδιά, αποτελούν κάποιους από τους βασικούς λόγους που ο σύλλογος επέλεξε να διοργανώσει ένα τέτοιου είδους φεστιβάλ. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το Φεστιβάλ λαμβάνει χώρα σε μία μικρή πόλη, όπου τα ποιοτικά θεάματα για τα παιδιά είναι περιορισμένα, κάνουν την ύπαρξή του ακόμη πιο σημαντική.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από ένα δίκτυο δημιουργικών εθελοντών που εργάζονται αφιλοκερδώς, με μεράκι και αγάπη για τον πολιτισμό και τα παιδιά της περιοχής.

Υποστήριξη : Έμφασις 91.8 – Life fm 88 – EnterMessinia.gr – EnterMessinia TV 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ