Μαθητές παρουσίασαν στον Δήμαρχο Καλαμάτας πιλοτική εφαρμογή για τον εθελοντισμό

Την πιλοτική εφαρμογή για κινητά και τάμπλετς που θα βοηθήσει τον εθελοντισμό, παρουσίασαν σήμερα, Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, 14 μαθητές και μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, στον Δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο. Την εφαρμογή «VoluntUp», δημιούργησαν τα παιδιά της Α’ και Β’ Λυκείου, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» Junior Achievement Greece και αφορά την υποστήριξη εθελοντικών δράσεων.

Όπως εξήγησε η συντονίστρια καθηγήτρια, Σταυρούλα Κόκκαλη, που συνόδευε τα παιδιά, η ιδέα ήρθε πέρυσι, στις φωτιές του καλοκαιριού. Τότε, εκτός από το Πυροσβεστικό Σώμα, βοήθησαν και αρκετοί εθελοντές. Ωστόσο υπήρχαν αρκετοί ακόμα που δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης λόγω δυσκολίας συντονισμού και επικοινωνίας, ενώ δεν υπήρχε και άμεση ενημέρωση για τις πραγματικές ανάγκες των συμπολιτών μας, με αποτέλεσμα να αποστέλλεται λάθος βοήθεια σε πολλά επίπεδα.

Τα παιδιά παρουσιάζοντας την εφαρμογή στον Δήμαρχο είπαν ότι μέσω αυτής και των φίλτρων που εμπεριέχει θα μπορεί εύκολα να γίνει η κατανομή των εθελοντών ανάλογα με τα στοιχεία που οι ίδιοι έχουν εγγράψει στην εφαρμογή. Έτσι, ο επικεφαλής κάποιου συμβάντος (πυρκαγιάς, πλημμύρας κ.λπ) θα γνωρίζει από την εφαρμογή πόσοι εθελοντές είναι άμεσα στη διάθεσή του και θα αποφασίζει πού και πώς θα τους αξιοποιήσει.

Όπως εξήγησαν τα παιδιά, όραμά τους είναι να τελειοποιήσουν την εφαρμογή «VoluntUp» για φορείς και εθελοντές και να την προσφέρουν δωρεάν σε όλους, βάζοντας έτσι «ένα λιθαράκι στην ανάπτυξη του εθελοντισμού στη χώρα μας».

Ο Δήμαρχος βρήκε την ιδέα εξαιρετική. Τόνισε ότι ο Δήμος στηρίζει τέτοιες προσπάθειες που ενισχύουν τον εθελοντισμό και έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθειά τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ