«Η κυρία του Μαξίμ» από το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας στις 20 και 21 Μαΐου

Την κωμωδία «Η κυρία του Μαξίμ» του Γάλλου συγγραφέα Ζωρζ Φεντώ ανεβάζει το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο σε διασκευή και σκηνοθεσία του Πάνου Ηλιόπουλου και μετάφραση της Βάσιας Παναγοπούλου. Η παράσταση πρωτοανέβηκε στην στην Κυπαρισσία (αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος»), κατόπιν παρουσιάστηκε στους Γαργαλιάνους και στα πλαίσια της περιοδείας της έρχεται και στην Καλαμάτα 20 και 21 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας στις 21.15 .

Υπόθεση : Ο γιατρός Λουκιανός Πετυπόν, παντρεμένος με μία θρησκόληπτη γυναίκα, την Γαβριέλα, ξυπνάει στο σπίτι του ύστερα από ξενύχτι και ποτό με τον καλό του φίλο και συνεργάτη Μονζικούρ. Ολα περιπλέκονται όταν ανακαλύπτει ότι στο κρεβάτι του βρίσκεται η Μωμ Κρεβέτ, μια χορεύτρια από το καμπαρέ «Μαξίμ». Θα καταφέρει ο Πετυπόν μαζί με τον φίλο του να κρύψει από τη γυναίκα του όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ; Ενας θείος, ένας επικείμενος γάμος κι ένας παλιός έρωτας, θα οδηγήσουν σε συνεχείς παρεξηγήσεις, σε μία ξεκαρδιστική φάρσα στην οποία ο Φεντώ σατιρίζει με μοναδικό τρόπο την κοινωνική υποκρισία, τον επαρχιωτισμό, την απιστία και τις ταξικές διαφορές.

Συντελεστές

διασκευή – σκηνοθεσία: Πάνος Ηλιόπουλος,

μετάφραση: Βάσια Παναγοπούλου,

μουσική επιμέλεια: Ανδρέας Καρασπήλιος,

σκηνικά: Πάνος Ηλιόπουλος, Χριστίνα Σαρδέλη,

κοστούμια: Αγγελική Σάμπαλη,

χορογραφίες: Μαρκέλλα Τζαφέρη,

φωτισμοί: Πάνος Ηλιόπουλος,

βοηθοί σκηνοθέτη: Χριστίνα Σαρδέλη, Αντώνης Δημητρόπουλος.

Στίχοι τραγουδιών: Ανδρέας Καρασπήλιος, Σταυρούλα Κρασακοπούλου,

ενορχήστρωση / παραγωγή / programming: Αλέξανδρος Αρτεμίσιος,

ηχητικές εγκαταστάσεις: Θανάσης Λάγαρης,

φωτιστικές εγκαταστάσεις: Γιώργος Λαπέας,

γραφιστική επιμέλεια έντυπου και ηλεκτρονικού διαφημιστικού υλικού: Φίλιππος Στασινόπουλος.

Παίζουν οι: Ελένη Γιαννούλη, Αντώνης Δημητρόπουλος, Γιούλα Ζαχαροπούλου, Γιώργος Ιατρόπουλος, Ιωάννα Κορωναίου, Παναγιώτης Κοτσιράς, Βασίλης Μακρής, Τάκης Μπίτσικας, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, Στάθης Παναγιωτόπουλος, Γεωργία Παπαδοπούλου, Ειρήνη Παπαχριστοφίλου, Ελένη Πετροπούλου, Παναγιώτα Πλέτσα, Χριστίνα Σαρδέλη, Γιάννης Σταθόπουλος, Νίκη Τσακάλου, Ελενα Φοίφα, Βασιλένια Χήναρη, Τάκης Χρυσανθακόπουλος.

Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Μαϊου
Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας / 21:15
Κράτηση θέσεων: 6942873831
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ