Διεθνές Μίτινγκ Στίβου “ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ” – 21 Μαΐου 2022 στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας Καλαμάτας

Μια από τις σημαντικότερες και ιστορικές διεθνείς συναντήσεις του στίβου στην Ελλάδα τα «Παπαφλέσσεια» στα οποία έχουν αγωνιστεί αθλητές και αθλήτριες παγκοσμίου βεληνεκούς, Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και έχουν καταγραφεί πλήθος εθνικών ρεκόρ, επιστρέφει στην Καλαμάτα στις 21 Μαΐου στο δημοτικό στάδιο Παραλίας.

Και φέτος αναμένεται να συμμετέχουν στην διοργάνωση πλήθος καταξιωμένοι αθλητές ,  όπως ο χρυσός Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους Μίλτος Τεντόγλου, που αποτελεί ένα από τα κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου αθλητισμού και ο οποίος μετά την πρόσφατη μεγάλη επιτυχία του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, έχει επισκεφτεί την Καλαμάτα για την προετοιμασία του.

 Στα «Παπαφλέσσεια» ο Έλληνας πρωταθλητής θα επιδιώξει μια επίδοση που θα προκαλέσει αίσθηση, ξεκινώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την θερινή αγωνιστική περίοδο. Ο Τεντόγλου είχε αξιοθαύμαστη παρουσία στα «Παπαφλέσσεια» το 2016, όπου κατέκτησε την πρώτη θέση στο μήκος με επίδοση 8,19μ. πραγματοποιώντας πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας εφήβων Κ20 (προηγούμενο ρεκόρ ήταν του Λούη Τσάτουμα). Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες και ξένους αθλητές που θα χαρίσουν ανεπανάληπτες στιγμές σε όλους όσοι βρεθούν στο στάδιο της πόλης για να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες τους .

Τον αγώνα διοργανώνει ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος με συνδιοργανωτές τον ΣΕΓΑΣ, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Καλαμάτας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Τα αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα είναι:

ΑΝΔΡΩΝ: 100 Μέτρα-400 μέτρα. -800μετρα. – Άλμα σε Μήκος – Άλμα Τριπλούν – Ακοντισμός

ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 100 μετρα.-200 μέτρα. – 800 μέτρα.-100 μέτρα ΕΜΠΌΔΙΑ – Άλμα σε μήκος – Άλμα σε Ύψος – Ακοντισμός

Το Διεθνές Meeting Στίβου «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ 2022» είναι ενταγμένο στο καλεντάρι της Wοrld Athletics και ανήκει στη σειρά αγώνων World Athletics Continental Tοur Cat D, ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς στίβου της WΑ.

Τη στήριξή του στο θεσμό των «Παπαφλεσσείων» επιβεβαίωσε μέσω της υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης για την υποστήριξη των δράσεων της «Διεθνούς Συνάντησης Στίβου Παπαφλέσσεια» για τα έτη 2022 και 2023, ο Δήμος Καλαμάτας.

Ο Δήμος συμμετέχει στην Προγραμματική Σύμβαση με το ποσό των 20.000€. Στην εν λόγω σύμβαση συμμετέχουν, επίσης, ο Μεσσηνιακός Γ.Σ., η Περιφέρεια και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

«Ως Δήμος στηρίζουμε στην πράξη τον κλασσικό αθλητισμό, όπως και κάθε μορφή αθλητισμού» σημείωσε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, τονίζοντας ότι «το Διεθνές Μίτινγκ Στίβου “Παπαφλέσσεια” αποτελεί ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός όχι μόνο για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία, αλλά για ολόκληρη τη χώρα».

Επίσης, ο Δήμαρχος ανέφερε πως η Καλαμάτα τα τελευταία χρόνια επανέρχεται δυναμικά ως προορισμός αθλητικού τουρισμού, καθώς γίνεται και πάλι τόπος συνάντησης για την προετοιμασία πρωταθλητών, κάτι που είναι βέβαιο ότι θα ενισχυθεί μέσα από τη συνεργασία όλων των φορέων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ