Αυτοκτονία 14χρονου: Του πέταγαν νεράτζια, τον έφτυναν, του έκαναν bullying, οι καθηγητές δεν αντιδρούσαν

Το μπούλινγκ που δεχόταν από άλλα παιδιά, καταγγέλλουν σε δηλώσεις τους συμμαθητές του αδικοχαμένου 14χρονου από τον Κολωνό.

Σύμφωνα με πόσα ανέφεραν τα παιδιά από το 54ο Γυμνάσιο Αθηνών, την περασμένη Παρασκευή τον είχαν απειλήσει πως θα τον μαχαιρώσουν, όταν θα πήγαινε την ερχόμενη εβδομάδα στο σχολείο.

Επίσης, καταγγέλλουν την αδράνεια των δασκάλων και της διεύθυνσης του σχολείου σε ανάλογα περιστατικά βίας και μπούλινγκ.

«Δεν περίμενα να γίνει κάτι τέτοιο. Το μόνο που έβλεπαν οι συμμαθητές, οι καθηγητές και όλο στο σχολείο, ήταν πως προκαλούσαν ένα bullying εναντίον του… Δεν γινόταν όμως κάτι γι’ αυτό. Δεν είχε αρκετούς φίλους να τον βοηθήσουν, ούτε μιλούσε σε κάποιον. Δεν είχε κάτι κακό με τον χαρακτήρα με την εμφάνισή του. Απλά, έτσι γίνεται εδώ… Η κατάσταση έχει ξεφύγει και οι καθηγητές δεν αντιδρούν καθόλου. Δημιουργούν ομάδες, απειλούν, κάνουν χειρονομίες. Έχουμε σοκαριστεί» ανέφερε συμμαθήτρια του 14χρονου.

«Γινόταν εδώ και ένα χρόνο και οι καθηγητές δεν έκαναν τίποτα. Πρέπει να έρθει αστυνομία, γίνεται σε πολλά παιδιά αυτό. Του πέταγαν νεράτζια την Παρασκευή από το σχολείο μέχρι το σπίτι του, τον έφτυναν, του πέταγαν νερά και οι καθηγητές δεν έκαναν τίποτα. Δεν πιστεύω αυτά με το Tik Tok, ίσως είχε κάποια προβλήματα ο ίδιος. Η μάνα του παιδιού μας είπε πως ο 14χρονος έχει τραβήξει το βίντεο με τον θάνατό του» πρόσθεσε συμμαθητής του 14χρονου.

Οι συμμαθητές του 14χρονου εκδήλωσαν την αγάπη τους και σε ένδειξη σεβασμού προς το προσώπό του μαζεύτηκαν στο προαύλιο του σχολείου, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του, ανάβοντας και ένα καπνογονο.

Εισαγγελέας για τον θάνατο του 14χρονου

Την τέλεση του αδικήματος της συμμετοχής σε αυτοκτονία, όσον αφορά στον θάνατο του 14χρονου αγοριού στα Κάτω Πατήσια, το οποίο βρέθηκε απαγχονισμένο στο δωμάτιο του από τους γονείς του, διερευνούν πλέον οι εισαγγελικές αρχές.  Την εντολή για διενέργεια έρευνας –και μάλιστα κατεπείγουσας- έδωσε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Σκοπός είναι διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία. Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, το παιδί βρέθηκε απαγχονισμένο το βράδυ της Παρασκευής από τους γονείς του, οι οποίοι σε κατάσταση σοκ κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά το παιδί είχε ήδη φύγει από τη ζωή.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ