Τουρκία: Νέα προκλητική τουριστική καμπάνια με μπουζούκι, αρχαία μνημεία και Turkaegean

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από την Τουρκία, στον απόηχο του ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ. Μετά την εμπρηστική ρητορική και το μπαράζ υπερπτήσεων από τουρκικά μαχητικά και την προσπάθεια Τούρκων να περάσουν στην Ελλάδα σκάφη γεμάτα μετανάστες, η Άγκυρα προκαλεί μέσω μιας νέας τουριστικής καμπάνιας στην οποία προσπαθεί να οικειοποιηθεί το Αιγαίο, αποπροσανατολίζοντας τουρίστες από όλο τον κόσμο. 
 
Με την ονομασία «Turkaegean: Coast of Happiness» ο «τουρκικός ΕΟΤ» προσπαθεί να καθιερώσει το όνομα «τουρκικό Αιγαίο» με ελληνικές αρχαιότητες και… μπουζούκι. 

Σημειώνεται ότι τα παράλια της δυτικής χώρας που βρέχονται από το Αιγαίο, περιλαμβάνουν περιοχές με πλούσια ελληνική ιστορία όπως, η Σμύρνη, η Έφεσος, το Αϊβαλί και η Πέργαμος. Μέχρι σήμερα η επικρατούσα ονομασία της ήταν «Περιφέρεια του Αιγαίου», όμως η Τουρκία προσπαθεί να οικειοποιηθεί την περιοχή με τον όρο «Τουρκοαιγαίο».

 Δείτε την προκλητική καμπάνια: 

Ο Ερντογάν επαναφέρει τη Γαλάζια Πατρίδα

Tην ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος μέσω νέων δηλώσεων συνεχίζει την εμπρηστική ρητορική επαναφέροντας την «Γαλάζια Πατρίδα». 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρευρέθηκε στην τελετή ναυπήγησης του νέου εγχώριου υποβρυχίου «Σελμάν Ρέις» στο ναυπηγείο Γκιολτζούκ στην Κωνσταντινούπολη και υποσχέθηκε μέχρι το 2027 να ρίξει στις θάλασσες της επονομαζόμενης Γαλάζιας Πατρίδας συνολικά 6 υποβρύχια, τουρκικής κατασκευής.

«Ναυπηγώντας ένα υποβρύχιο κάθε χρόνο, ξεκινώντας από φέτος, μέχρι το 2027 θα προσθέσουμε στο ναυτικό μας 6 νέου τύπου υποβρύχια. Δίνουμε μεγάλη σημασία σε αυτά τα επιτεύγματα, τα οποία δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε πριν από 15-20 χρόνια», ανέφερε. 

Παράλληλα, φέρνοντας ως παράδειγμα την εισβολή στην Κύπρο, δήλωσε ότι «παρά τις προδοσίες και τα βρώμικα κόλπα των φιλικών προς εμάς χωρών, των συμμάχων μας και ιδιαίτερα των κρατών με τα οποία έχουμε σχέσεις, τα καταφέραμε. Ποτέ δεν ξεχάσαμε τις άδικες και παράνομες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα μας λόγω της Ειρηνευτικής Επιχείρησης στην Κύπρο. Έχουμε υλοποιήσει πολλά έργα που θα κάνουν το Ναυτικό μας ισχυρότερο και αποτρεπτικότερο, για την ασφάλεια της ”Γαλάζιας Πατρίδας”», υποστήριξε.

 
 Μπαμπούρογλου: Να αποβιβαστεί η Τουρκία σε μερικά νησιά όπως έκανε στα Ιμια το 1996

Στο μεταξύ, ο Τούρκος καθηγητής Πανεπιστημίου, Ναΐμ Μπαμπούρογλου, εξαπέλυσε νέα πυρά κατά της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, η «έκρηξη» ήρθε μετά την τοποθέτηση της παρουσιάστριας του Haber Global, Σενέμ Τολουγάι Ιλγκάζ, η οποία σύμφωνα με την ιστοσελίδα tourkikanea.gr, στην αρχή της εκπομπής της ανέφερε ότι «βλέποντας τα μηνύματα που έδωσε ο Μητσοτάκης τόσο στο Κογκρέσο όσο και στον Μπάιντεν, είπε πως «σίγουρα μην δώσετε τα F-16. Μάλιστα, ο Δένδιας είπε πως ακόμη και αν δοθούν να διασφαλιστεί πως δεν θα χρησιμοποιηθούν κατά της Ελλάδος. Μα είναι δυνατόν να δοθούν τέτοιες εγγυήσεις, να το πω κι αυτό».

Οι εν λόγω δηλώσεις προκάλεσαν την οργή του Τούρκου καθηγητή, Ναΐμ Μπαμπούρογλου, ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε: «Κατά την ομιλία που έκανε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, τον χειροκρότησαν πολλές φορές όρθιοι. Εξ αυτών η πιο σημαντική στιγμή ήταν όταν είπε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχτεί τη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο και τότε όλοι σηκώθηκαν και τον χειροκρότησαν. Τι θα πει αυτό τώρα;. Αυτό σημαίνει πως ενάντια στην Τουρκία προτιμούν την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει πως ενάντια στην Τουρκία προτιμούν την Κύπρο», τόνισε. 

«Εκείνη τη στιγμή π.χ. η Ελλάδα αρχίζει από τη Θράκη μια επίθεση. Από την πλευρά της Αλεξανδρούπολης. Η Τουρκία αντιστάθηκε σε αυτό και πέρασε στην επίθεση και αυτή. Και κατευθυνόμενη προς την Αλεξανδρούπολη, ποιος θα βγει μπροστά της; Οι ΗΠΑ. Αυτό είναι το γεγονός. Αυτό πρέπει να το αναλύσουμε», πρόσθεσε. 

«Η Τουρκία να στείλει επιστολή προς το ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ και τις ΗΠΑ. Η Τουρκία να δηλώσει πως η Ελλάδα, σύμφωνα με αυτές τις διεθνείς συνθήκες, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου άλλαξε το υπάρχον καθεστώς. Η Τουρκία θα δηλώσει πως ανά πάσα στιγμή διατηρεί το δικαίωμα να κάνει χρήση του δικαιώματος αυτοάμυνας που πηγάζει από το Διεθνές Δίκαιο. Και θα δηλώσει πως διατηρεί το δικαίωμα στρατιωτικής επέμβασης». «Η Τουρκία θα κάνει ό,τι έγινε και στα Ιμια το 1996 και θα αποβιβαστεί σε μερικά νησιά. Πολύ απλό είναι», κατέληξε. 

Δείτε το βίντεο: 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ