Τι είναι η νόσος των λεγεωνάριων που πιθανότατα κόστισε την ζωή του 7χρονου

Οι πιθανές πηγές μόλυνσης από τη νόσο των λεγεωνάριων, οφείλονται στα συστήματα παροχής κρύου και ζεστού νερού σε πυργους ψύξης συστημάτων κλιματισμού, δηλαδή, εκεί που υπάρχουν κεντρικά σημεία όπου υπάρχει λιμνάζον νερό. Τα οικιακά συστήματα δεν θεωρούνται πηγές ανάπτυξης του βακτηρίου της λεγιονέλλας

Ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την νόσο των λεγεωνάριων, αλλά και για τα τρία πιθανά κρούσματα ηπατίτιδας που εντοπίστηκαν σε παιδιά.
Ο κ. Ανδρέου μίλησε για την νόσο των λεγεωνάριων που πιθανότατα να κόστισε την ζωή του 7χρονου από την Θεσσαλονίκη.

«Τα συμπτώματα είναι όπως αυτά της γρίπης, έχουμε υψηλό πυρετό, έντονο βήχα, προσβάλλεται το πεπτικό και το νευρικό σύστημα, αλλά αυτό ουσιαστικά καταλήγει σαν μία βαριά πνευμονία. Αυτή η πνευμονία εάν δεν αντιμετωπιστεί, υπάρχουν 30% πιθανότητες να επέλθει θάνατος», πρόσθεσε.

«Τα kit που έχουν βγει είναι για τον χώρο και ουσιαστικά κάνουν ταχεία ανίχνευση του συγκεκριμένου βακτηρίου από νερά», πρόσθεσε η χημικός Κατερίνα Τσουγένη.

Για τα κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά ο κ. Ανδρέου επεσήμανε πως, «Τρία πιθανά κρούσματα ανέφερε ο ΕΟΔΥ, για την οξεία ηπατίτιδα, και μπαίνουν στην παγκόσμια δεξαμενή επικίνδυνων κρουσμάτων, καθώς δεν πρόκειται για την κοινή ηπατίτιδα. Η οξεία ηπατίτιδα, πιθανότατα δημιουργεί και κλινική εικόνα, δεν είναι ασυμπτωματική».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ