Τέξας: Μοναχικός, ιδιόρρυθμος και θύμα bullying ο 18χρονος μακελάρης

Όσο περνούν οι ώρες το φως της δημοσιότητας βλέπουν πληροφορίες για το προφίλ του 18χρονου μακελάρη.

Τον Σαλβαντόρ Ράμος περιγράφουν ως ένα εξαιρετικά μοναχικό άτομο, από ταραγμένο οικογενειακό περιβάλλον. Φέρεται να αναρτούσε βίντεο στα οποία απηυθυνε χυδαίους χαρακτηρισμούς στην μητέρα του, ενώ πυροβόλησε και την γιαγιά του. Ο Ραμος έπεφτε θύμα bullying για τα φτωχικά του ρούχα, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει το σχολείο στο γυμνάσιο και να πιάσει δουλειά σε fast food από το οποίο παραιτήθηκε τέσσερις ημέρες πριν το μακελειό.

Ο δεκαοχτάχρονος που σκόρπισε το θάνατο στο δημοτικό σχολείο της πόλης Iβάλντε περιγράφεται ως μοναχικός και ιδιόρρυθμος από πρώην συμμαθητές στο γυμνάσιο.

Ο Σαλβαντόρ Ράμος είχε πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού, τον κορόιδευαν για τα ρούχα που φορούσε, καθώς ήταν από φτωχή οικογένεια. Έκανε πολλές απουσίες, εγκατέλειψε τελικά το γυμνάσιο και έπιασε δουλειά σε αλυσίδα fast food. Φαίνεται πως έτσι μάζεψε χρήματα και αγόρασε τα όπλα στα γενέθλιά του πριν από μερικές ημέρες, σχεδιάζοντας παράλληλα την επίθεση. Έστειλε σε ένα φίλο του φωτογραφίες με τα όπλα και τις σφαίρες.

«Τον ρώτησα τι τα ήθελε όλα αυτά και μου απάντησε να μην ανησυχώ», είπε ο φίλος του.

Λίγο πριν από την επίθεση ο νεαρός έστειλε στο λογαριασμό μιας γυναίκας στο Instagram φωτογραφίες των όπλων του γράφοντας πως θα τον ευχαριστεί για αυτό και ότι έχει ένα μικρό μυστικό. Η γυναίκα λέει πως δεν γνωρίζει το δράστη.

Γυναίκα: Τι δουλειά έχω εγώ με τα όπλα σου;
Δράστης: Απλά ήθελα να σε επισημάνω
Γυναίκα: Μα γιατί;
Δράστης: Να είσαι ευγνώμον που σε τάγκαρα
Γυναίκα: Όχι δεν είμαι, είναι τρομακτικό
Δράστης: Γιατί;
Γυναίκα: Δεν σε ξέρω καθόλου και με επεσήμανες σε μία ανάρτηση με όπλα;
Δράστης: Είμαι έτοιμος
Γυναίκα: Είσαι έτοιμος για τι πράγμα. Καλημέρα
Δράστης: Θα σου πω πριν τις 11

Μια πρώην συμμαθήτρια στο γυμνάσιο είπε ότι ο Σαλβαντόρ Ράμος ανέβαζε στο Instagram βίντεο από τσακωμούς με τη μητέρα του, αστυνομικούς στο σπίτι και τον ίδιο να τη βρίζει και να λέει πως θέλει να τον διώξει. Ο 18χρονος μακελάρης φαίνεται πως είχε στενές σχέσεις με την γιαγιά του στις οποίας το σπίτι κατέφευγε κάθε φορά που η ρήξη με την μητέρα του έφτανε στα άκρα. Είναι από αυτό το σπίτι που ξεκίνησε το δολοφονικό του κρεσέντο με πρώτο θύμα τον δικό του άνθρωπο.

Για ακόμη μία φορά η αμερικανική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία αναίτια αιματοχυσία… Ο Γερουσιαστής των Δημοκρατικών Κρις Μέρφι ξέσπασε στην διάρκεια της ομιλίας του:

«Αυτά συμβαίνουν μόνο σε αυτή την χώρα, πουθενά αλλού. Πουθενά αλλού μικρά παιδιά δεν πάνε στο σχολείο πιστεύοντας πως κάποιος θα τα πυροβολήσει. Πουθενά αλλού γονείς δεν πρέπει να μιλούν στα παιδιά τους, όπως έπρεπε να μιλήσω σήμερα εγώ, και να τους εξηγήσω για ποιον λόγο πρέπει να μείνουν κλειδωμένα στις τουαλέτες χωρίς να μιλάνε για 5 λεπτά σε περίπτωση που κάποιος κακός έχει μπει στο σχολείο. Πουθενά αλλού δεν συμβαίνουν αυτά, παρά μόνο στις ΗΠΑ. Και είναι επιλογή μας. Είναι επιλογή μας ότι συνεχίζει να συμβαίνει. Τι στο καλό κάνουμε για αυτό;», δήλωσε.

Ξέσπασμα για τα όσα συμβαίνουν εδώ και δεκαετίες με την αλόγιστη οπλοκατοχή και οπλοχρησία στη χώρα είχε και ο Στιβ Κερ, προπονητής της ομάδας του NBA Γκόλντεν Στέιτ Γουόριος. Ο Αμερικανός προπονητής δεν μπορούσε να συγκρατήσει την οργή και τα δάκρυά του.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία στις Ηνωμένες Πολιτείες από την αρχή του χρόνου έχουν λάβει χώρα 27 περιστατικά με πυροβολισμούς σε σχολεία, ενώ περισσότερα από 200 είναι τα περιστατικά ένοπλης βίας που από τις αμερικανικές αρχές χαρακτηρίζονται μαζικές δολοφονίες.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ