Στα αζήτητα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου η σορός τρανς γυναίκας

Στα αζήτητα του “Παπαγεωργίου” της Θεσσαλονίκης βρίσκεται εδώ και μέρες η σορός μίας τρανς γυναίκας την οποία δεν έχει αναζητήσει κανείς, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο ψυγείο του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με αναρτήσεις από μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, που απηύθυναν έκκληση για βοήθεια, οι συγγενείς της γυναίκας δεν έχουν δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον προκειμένου να αναλάβουν την ταφή.

“Πριν λίγες μέρες μια τρανς γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη έχασε τη ζωή της και έκτοτε βρίσκεται στο ψυγείο του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη. Οι συγγενείς της δεν δείχνουν ενδιαφέρον για να τη πάρουν και να φροντίσουν για μια αξιοπρεπή ταφή όπως αξίζει σε κάθε άνθρωπο. Τη κοπέλα τη λέγανε Μπαλί, ζούσε στη Θεσσαλονίκη και επαναλαμβάνω βρίσκεται εδώ και μέρες στα ψυγεία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Όσες φίλες, φίλα, φίλοι είσαστε από Θεσσαλονίκη και έχετε υπόψη σας οτιδηποτε θα βοηθούσε σας θερμοπαρακαλω κάντε το” ανέφερε μεταξύ άλλων η ανάρτηση.

Η παρέμβαση του Δήμου Θεσσαλονίκης
Για την υπόθεση έδειξει ενδιαφέρον και ευαισθησία ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε το θλιβερό γεγονός ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες συνεννοήσεις, για να δοθεί άμεσα λύση.

Εφόσον υπάρξει σχετική εξέλιξη από την πλευρά της οικογένειάς της -αποποίηση ταφής- ο ίδιος ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα ενεργήσει άμεσα για τη διαδικασία της ταφής, καθώς υπάρχει ετοιμότητα και έχει ήδη γίνει σχετική προεργασία. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, ο κ. Ζέρβας προτίθεται να καλύψει ο ίδιος τη σχετική δαπάνη, ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί γρήγορα και με κάθε σεβασμό προς το πρόσωπο.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ